News

RO-ALERT de vreme rea

Meteorologii au emis marţi un cod portocaliu de tip nowcasting de ploi torențiale și furtuni.

Codul portocaliu este valabil până la ora 17:00 şi vizează Caraş-Severin şi Hunedoara.

Caraş-Severin: Caransebeș, Oțelu Roșu, Turnu Ruieni, Obreja, Constantin Daicoviciu, Păltiniș, Buchin, Glimboca, Sacu, Copăcele.

Hunedoara: Orăștie, Călan, Beriu, Bretea Română, Romos, Orăștioara de Sus, Boșorod, Mărtinești.

Se vor semnala averse torențiale care vor acumula peste 30-40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină.

„În zilele următoare vom avea fenomene specifice instabilității atmosferice din ce în ce mai extinse.

Atât mâine cât și poimâine mai ferită va fi partea de sud-est, acolo unde vorbim de caniculă și de vreme în general frumoasă. În celelalte regiuni fenomenele de instabilitate atmosferică vor fi destul de extinse, iar cantitățile de apă destul de importante. Foarte probabil că și grindina va apărea mai des și vijelii cu totul izolat în partea de vest, de nord vest a teritoriului. Toate acestea se vor extinde spre sfârșitul săptămânii, pentru că masa de aer cald se va retrage, se va răcori în toate regiunile, cel mai probabil vineri, iar fenomenele de instabilitate atmosferică vor apărea și în regiunile sud-estice.

În Capitală, de asemenea, vorbim de o vreme caniculară în zilele următoare, temperaturi de 35, poate chiar 36 de grade, disconfort termic accentuat încă de astăzi și în următoarele două zile, foarte probabil ca după amiaza să se adune câțiva nori și să avem și averse de ploaie, însă acestea vor fi în general slabe cantitativ în următoarele două zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *