News

Peste 146.000 de elevi vor participa la simularea examenului de Bacalaureat în 1.320 de unități de învățământ la nivel național

Peste 146.000 de elevi din România participă la simularea Bacalaureatului 2024 pentru a se pregăti pentru examenele de vară.

Peste 146.000 de elevi din clasele a XII-a și a XIII-a seral/frecvență redusă sunt așteptați să participe la simularea examenului de Bacalaureat 2024, care se desfășoară în perioada 4-7 martie. Procesul are loc în 1.320 de unități de învățământ din întreaga țară, cu scopul de a pregăti elevii pentru examenele naționale din această vară.

Simularea a început cu proba de Limba și Literatura Română, unde elevii au avut la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele distribuite. Subiectele și baremele sunt elaborate conform programelor pentru simulare aprobate de Ministerul Educației și sunt publicate pe pagina web dedicată la ora 15:00 în fiecare zi de examen.

Evaluarea lucrărilor va fi realizată digitalizat, similar cu procedura aplicată la simularea probelor Evaluării Naționale pentru clasele a VIII-a. Rezultatele individuale vor fi comunicate pe 15 martie și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ pentru a identifica cele mai eficiente măsuri de îmbunătățire a performanțelor în perspectiva examenului de Bacalaureat.

Notele obținute în cadrul simulării nu vor fi trecute în catalog, însă există posibilitatea consemnării acestora la cererea scrisă a elevului sau a părintelui. Elevii participanți la simulare nu au voie în sala de examen cu materiale ajutătoare sau dispozitive electronice, iar obiectele personale trebuie depuse într-o sală de depozitare până la finalul examenului.

Calendarul simulării continuă cu probe scrise la disciplinele specifice fiecărui profil și specializare, iar Ministerul Educației a anunțat deja calendarul examenului de Bacalaureat pentru vara anului 2024, care va începe în luna iunie cu evaluarea competențelor lingvistice și se va încheia în iulie cu afișarea rezultatelor finale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *