Peste 146.000 de elevi vor participa la simularea examenului de Bacalaureat în 1.320 de unități de învățământ la nivel național
Peste 146.000 de elevi din clasele a XII-a și a XIII-a seral/frecvență redusă sunt așteptați să participe la simularea examenului de Bacalaureat 2024, care se desfășoară în perioada 4-7 martie. Procesul are loc în 1.320 de unități de învățământ din întreaga țară, cu scopul de a pregăti elevii pentru examenele naționale din această vară.
Simularea a început cu proba de Limba și Literatura Română, unde elevii au avut la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele distribuite. Subiectele și baremele sunt elaborate conform programelor pentru simulare aprobate de Ministerul Educației și sunt publicate pe pagina web dedicată la ora 15:00 în fiecare zi de examen.
Evaluarea lucrărilor va fi realizată digitalizat, similar cu procedura aplicată la simularea probelor Evaluării Naționale pentru clasele a VIII-a. Rezultatele individuale vor fi comunicate pe 15 martie și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ pentru a identifica cele mai eficiente măsuri de îmbunătățire a performanțelor în perspectiva examenului de Bacalaureat.
Notele obținute în cadrul simulării nu vor fi trecute în catalog, însă există posibilitatea consemnării acestora la cererea scrisă a elevului sau a părintelui. Elevii participanți la simulare nu au voie în sala de examen cu materiale ajutătoare sau dispozitive electronice, iar obiectele personale trebuie depuse într-o sală de depozitare până la finalul examenului.
Calendarul simulării continuă cu probe scrise la disciplinele specifice fiecărui profil și specializare, iar Ministerul Educației a anunțat deja calendarul examenului de Bacalaureat pentru vara anului 2024, care va începe în luna iunie cu evaluarea competențelor lingvistice și se va încheia în iulie cu afișarea rezultatelor finale.