News

Procurorul Lucian Onea revine la DNA Ploiești

Unul dintre procurorii vedetă din era de glorie a DNA-ului condus de tandemul Laura Codruța Kovesi-Florian Coldea va reveni la „unitatea de elită” de la Ploiești.

Pe data de 16 mai 2024, Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat ordinul de revocare din DNA a procurorului Lucian Onea, fostul șef al structurii de la Ploiești, dar și Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) prin care s-a avizat revocarea magistratului.

Astfel, Secția de contencios administrativ a Înaltei Curți de Casație și Justiție a dispus, vineri 16 mai 2024, anularea hotărârii CSM din 15 ianuarie 2019 prin care s-a vizat revocarea din DNA a procurorului Lucian Onea la solicitarea lui Călin Nistor, fost procuror șef adjunct al DNA.

De asemenea, au fost anulate Ordinul 16.01.2019  prin care Călin Nistor, procuror șef adjunct al DNA, îl revocă de Lucian Onea din funcție și Hotărârea CSM din 17.01,2019 prin care s-a hotărât ca Lucian Onea să revină la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina.

Decizia instanței supreme este definitivă și, astfel, Lucian Onea revine în funcția de procuror anticorupție în cadrul DNA Ploiești. Însă, deocamdată nu este clar la acest moment dacă magistratul va prelua și conducerea structurii sau va fi doar procuror.

Practic, Lucian Onea, care activează acum la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, își poate relua activitatea la DNA Ploiești în momentul în care DNA structura centrală va emite ordinul de reintegrare pe funcție. Nu trebuie omis faptul că Lucian Onea a făcut echipă „trăsnet” la DNA Ploiești cu o „vedeta” extrem de controversată, procurorul Mircea Negulescu „Portocală”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *