Ziua Romilor marcată în acest weekend în târgoviște

Președintele Partida Romilor Pro Europa Răducanu Tudorică a organizat în acest weekend ,Ziua Internaţională a Romilor, sărbătorită la restaurantul Royal din Târgoviște.

La Manifestarea a fost onorată de prezența liderului Partidei Romilor PRO Europa,  fostul deputat Nicolae Păun, alături de Andrei Ionescu – coordonator Partida Romilor PRO Europa pentru regiunea Sud Muntenia, Gigel Darman – secretar Partida Romilor PRO Europa Târgoviște, dar și a unor lideri PSD, precum deputatul Carmen Holban – vicepreședinte PSD Dâmbovița, Sebastian Marin – secretar executiv adj. PSD Dâmbovița, consilierii locali municipali PSD Târgoviște,  Andrei Păunescu și Florin Ionete – președinte PES activists Târgoviște, alături de liderii ALDE Dâmbovița, Ionel Petre – Ministru Subsecretar de Stat al Agenției pentru Arii Naturale Protejate, și Cosmin Bozieru – președinte ALDE Târgoviște și ex viceprimar al Municipiului Târgoviște, alături de reputații oameni de cultură – prof.univ.dr. George Coandă, prof. Ion Micuta și inspectorul școlar Nicolae Iorga.

 

 

 

Organizatorii au acordat numeroase diplome și premii elitelor comunității de etnie romă, cu rezultate deosebite în diverse domenii de activitate.

 

 

 

Ziua Internațională a Romilor de Pretutindeni se sărbătorește în fiecare an, la începutul lunii aprilie. Ideea de a marca o astfel de zi a luat naștere la Londra, în 1971, la primul Congres Internațional al Romilor. Scopul acestei zile este acela de a atrage atenția societății asupra problemelor cu care se confruntă romii. Noi trebuie să fim uniți, să nu mai existe ură și dezbinare între noi și să ne ajutăm să putem rezolva toate problemele comunității noastre!“, a mărturisit Tudorică Răducanu – președinte Partida Romilor PRO Europa Târgoviște.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *