Ce a făcut primarul sectorului 5 pentru cartierul Ferentari, cea mai defavorizată zonă din Bucureşti

Ce a făcut primarul sectorului 5 pentru cartierul Ferentari, cea mai defavorizată zonă din Bucureşti. Bilanţ Cartierul Ferentari, care este de mulţi ani una dintre cele mai dezavantajate şi rău-famate zone ala Capitalei României a căpătat în sfârşit atenţia cuvenită unei zone cu atât e multe probleme. Primarul sectorului 5, Daniel Florea, a prezentat, cu ocazia bilanţului a patru ani de mandate, acţiunile întreprinse pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii în cartierul Ferentari.

Iată măsurile luate pentru cartierul Ferentari, pe care le-am extras din prezentarea susţinută de prmarul Daniel Florea după trei ani de mandat: -15.000 de tone de deșeuri au fost ridicate din cartierul Ferentari, aceasta fiind prima operaţiune de ecologizare de o asemenea amploare de când există cartierul. -Au fost deschise baie publică și spălătorie socială în cartierul Ferentari, ceea ce, potrivit bilanţului primarului, este tot o premieră.

-100 de oameni din cartierul Ferentari au fost relocați și reintegrați social, copiii lor merg acum la școală și trăiesc în condiții civilizate, ceea ce, potrivit aceleiaşi surse, reprezintă cea mai mare acțiune de relocare socială din Europa de Est .

– demararea unui amplu program de regenerare urbană a cartierului Ferentari – schimb de experiență derulat cu Guvernul Franței, dar și cu alte orașe europene în care acest model administrativ a fost implementat cu succes;

-încheierea unui parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru edificarea a 2 condominii de locuințe sociale cu regim de înălțime de P+8, destinate relocării persoanelor din zona cartierului Ferentari, care fac obiectul proiectului de regenerare urbană; -încheierea unui parteneriat cu singura cooperativă recunoscută prin atestat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru revitalizarea activității Pieței Ferentari și popularea acesteia cu producători autohtoni. “Vă mulțumesc pentru faptul că în acești trei ani mi-ați rămas alături, ca unic și sincer barometru, discutând întotdeauna deschis despre nevoile comunității noastre! Mai sunt multe de făcut și sunt pe deplin încredințat că împreună vom parcurge ca și până acum etapele necesare implementării de proiecte care să dezvolte Sectorul 5, cu calm și siguranța, conștienți fiind de faptul că lucrurile importante și făcute temeinic necesită timp”, le-a spus primarul Daniel Florea celor 1.500 de reprezentanți ai asociațiilor de proprietari din Sectorul 5, la prezentarea bilanţului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *