Alexandru Balan “Colo” a fost eliberat. Nu mai are voie sa posteze nimic online si nici sa faca vlogging

Vloggerul Alexandru Bălan zis „Colo” a fost reținut pentru 24 de ore. Alexandru Bălan, vloggerul cunoscut pe YouTube sub numele Colo, a fost reținut marți seară, 9 iunie 2020, de polițiștii de la Secția 9 din Capitală. Tânărul a fost audiat câteva ore şi i se aduce acuzaţia de instigare la violență asupra minorilor. Vloggerul a fost eliberat și este cercetat sub control judiciar, anunță instanța.

UPDATE: Decizia instanţei în cazul vloggerului Colo Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 din Capitală a dispus eliberarea lui Alexandru Bălan. Colo este cercetat în control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

 

„La data de 10.06.2020, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București a dispus înlocuirea măsurii reținerii cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile față de un inculpat

cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni de instigare publică, faptă prev. de art. 368 alin. (1) din Codul Penal.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul este obligat să respecte interdicția prev. de art. 215 alin. 2 litera e) C.proc. pen. – să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta – postarea în spațiul online (de ex. YouTube, Instagram, Facebook, Tik Tok) de videoclipuri de tip live streaming, vlog. Inculpatul va fi pus de îndată în libertate, după efectuarea formalităților necesare.”, potrivit instanței.

Alexandru Bălan a fost reținut

„Colo” a fost reținut pentru 24 de ore în dosarul în care este cercetat pentru că ar fi instigat la violență împotriva minorelor, inclusiv la violarea acestora, după ce a relatat în urmă cu câţiva ani o experiență personală pe care a avut-o cu o fată în vârstă de doar 16 ani.

Verificările au început săptămâna trecută, după ce tânărul a afirmat, într-un videoclip postat pe YouTube, că unele adolescente merită „să le dai cu palmele, să le ții cu capul de pereți, să le pui piciorul pe față”.

Ulterior, Alexandru Bălan a prezentat scuze și a spus că regretă situația creată.

„Tot acest clip este extras dintr-un live de divertisment pe care l-am făcut acum câţiva ani. A fost o glumă extraordinar de proastă. Îmi cer scuze în mod oficial pentru că clipul meu a deranjat. Nu reprezintă în niciun caz nici valorile mele morale, nici felul meu de gândire”, a spus vloggerul urmărit de peste 850.000 de persoane.

El urmează să fie prezentat în fața unei instanțe cu propunere de arestare preventivă.

În ciuda acuzațiilor, Alexandru Bălan “Colo” are toate șansele să redevină un om liber, deoarece instanța nu poate prelungi măsura arestului.

Potrivit codului penal, măsura arestării preventive poate fi prelungită doar în cazul în care suspecții riscă pedepse de peste 5 ani de închisoare, în timp ce, în cazul vloggerului, pedeapsa pe care o riscă este de 3 ani de închisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *