Copilul luat de viitură a fost găsit mort

Sâmbătă, în jurul orei 20:00, un apel la 112 alerta urgentiştii despre dispariția unui copil luat de ape, la Valea de Sus, comuna Câmpani.
UPDATE! „În jurul orei 09.40, un localnic și un pompier militar care, după ce a ieșit din tură, a dorit să participe în continuare, la misiunea de căutare, au găsit trupul neînsuflețit al copilului pe malul apei, pe raza localității Moțești”, transmite maior ISU Crișana, Camelia Roșca.

În cursul nopții de sâmbătă spre duminică, 14 iunie a.c., misiunea de căutare a copilului în vârstă de 4 ani, luat de o viitură în localitatea Valea de Sus, a fost sistată timp de câteva ore, din cauza fenomenelor meteorologice periculoase manifestate în zonă, fiind reluată în jurul orei 06.30, când condițiile meteorologice au permis desfășurarea operațiunii.

La căutări participă zeci de pompieri militari din cadrul a două subunități, localnici și polițiști, forțele angrenate cercetând amănunțit întreaga zonă, fiind vizate cu precădere, suprafețele din jurul podurilor, podețelor și barajelor formate de aluviunile aduse de viitură.

De asemenea, pentru optimizarea căutărilor fost solicitat în sprijin, un elicopter al Inspectoratului General de Aviație, care să survoleze întreaga zonă.

Nouă echipe mixte, formate din peste 30 de pompieri, militari, polițiști, localnici și salvamont, îl vor căuta pe băiețelul de patru ani, luat de viitură. Căutările extinse pe o rază de 6 km.

„La fața locului inspectoratul a mobilizat de urgență pompierii militari din cadrul Secției Beiuș și Stației Ștei, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Câmpani, fiind alertați și membrii Salvamont Bihor. Au fost constituite 9 echipe de căutare-salvare, formate din cei peste 30 de pompieri militari, localnici și membrii Salvamont, acestea desfășurând căutări pe o suprafață de circa 6 kilometri. Misiunea va continua pe parcursul nopții”, a precizat maior ISU Crișana, Camelia Roșca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *