Noi restricţii de la 1 august! Masca de protecție devine obligatorie în spațiile deschise aglomerate

România intră într-o nouă etapă a restricțiilor. În urmă cu scurtă vreme premierul Ludovic Orban a anunțat că va analiza astăzi toate propunerile Comitetului Național pentru Situații de Urgență și va decide dacă românii vor purta, sau nu, măști în spațiile publice. Măsura ar urma să intre în vigoare de sâmbătă și se va aplica în anumite intervale orare.

”Există specialiștii care analizează toate situațiile în cadrul Consiliului de Suport Tehnico-Științific, aflat în coordonarea Grupului pentru Situațiii de Urgență și de asemenea Institutul pentru Situații de Urgență, Comisia Anti-COVID. Ei au făcut o evaluare a riscului epidemiologic aferent anumitor activități și este o propunere care a fost formulată de specialiști și care a fost adoptată de CNSU, dar ca propunere pentru modificarea Hotărârii de Guvern privind starea de alertă”, a declarat premierul.

Întrebat dacă se închid terasele sau sălile de jocuri de noroc, premierul a informat că „nu se închide nimic. După ora 23:00, anumite activități unde, de regulă, după ora 23:00 există riscul transmiterii virusului, vor fi închise”, a declarat Ludovic Orban .

„Analizăm dacă o aplicăm la nivelul întregii țări sau dacă o aplicăm la mare, la București, în județe unde există un nivel de răspândie mai larg”, a explicat premierul, miercuri dimineață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *