Ministrul Educației prezintă măsurile pentru desfășurarea anului școlar 2020-2021

Ministrul Educației, Monica Anisie, susține marți o conferință de presă în care prezintă noile măsuri pentru anul școlar 2020-2021 care se va desfășura în condiții speciale, pe fondul epidemiei de coronavirus.

Iată, mai jos, principalele declarații ale ministrului Educației:

La 1 septembrie începem un an școlar, dar este un atlfel de ani școlar, cu noi provocări impuse de situația epidemiologică în care ne aflăm. În toată această perioadă premergătoare am lucrat alături de colegii din Ministerul Educțaiei și de autorități pentru a pregăti revenirea copiilor în spațiul școlii în condiții de siguranță.

Am elaborat Ghidurie metodologice pentru organizarea și desfășurarea activităților în unitățile de învățământ. Aceste ghiduri sunt organizate pe fiecare nivel de învățământ.

De asemenea,  au fost organizate reperele metodologice. Profesorii vor putea reduce decalajele în ceea ce privește modalitatea de predare din timpul suspendării cursurilor. Pot face o analiză referitoare la ceea ce aveau în planificarea calendaristică realizată înainte de suspendarea cursurilor, ce anume s-a predat în timpul suspendării cursurilor și ceea ce elevul a reținut în perioada în care învățământul s-a mutat în sistem online.

S-a realizat noul regulament de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, în care se găsește debirocratizarea activității didactice. Sunt prevăzute măsuri pentru ca activitatea cadrului didactic să se concentreze asupra elevilor, nu asupra hârtiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *