Daniel Tudorache, audiat vineri la Secția Specială în dosarul în care acuză fraude la vot

“Am fost chemat luni, de la ora 13.00, pentru a da explicatii in legatura cu plangerea pe care am facut-o pe numele procurorului care a fost presedinte al Biroului Electoral din Sectorul 1 despre cum au fost lasati sa patrunda in acea sala, in care erau sacii cu voturi, anumite persoane, dar si Dan Barna”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Dan Tudorache.

Dan Tudorache a facut plangere pe numele procurorului Nicolae Sprincu, presedintele BES 1.

Ministrul de Interne Marcel Vela a declarat joi ca persoanele care au intrat in depozitul unde sunt buletinele de voturi sunt presedintele in biroul electoral de circumscriptie Sector 1, un membru delegat din partea PPUSL, cel care depoziteaza un sac, presedintele sectiei de vot – care ridica un sac, presedintele sectiei de votare 141, cel care se vede ca ridica un sac si trei observatori candidati din partea partidelor politice, care supravegheaza procedura, cu aprobarea presedintelui biroului electoral. Din cele 473 de procese verbale, 7 din ele sunt analizate, iar 23 de persoane care au semnat respectivele 7 procese, din partea tuturor partidelor, vor fi audiate.

Daniel Tudorache, insa, spune ca nici macar presedintele BES nu avea voie sa scoata sacii. Tudorache nu mai vrea renumararea voturilor. Vrea chiar reluarea alegerilor. BEC a respins cererea sa de reorganizare, insa lasa deschisa poarta pentru renumarare.

VEZI AICI – BEC a respins cererea lui Tudorache de anulare a alegerilor. Panorama scandalului din Sectorul 1

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *