Accident aviatic Emiliano Sala | Corpul recuperat din avionul aflat pe fundul mării a ajuns la medicii legişti

Corpul recuperat din rămășițele avionului prăbușit în Canalul Mânecii este al fotbalistului argentinian Emiliano Sala, a anunțat poliția din Dorset, citată de BBC.

„Corpul adus la Portlant astăzi, 7 februarie, a fost identificat ca fiind al fotbalistului profesionist Emiliano Sala. Familiile lui Sale și ale pilotului au fost informate și vor primi în continuare asistență specializată”, a anunțat poliția.

Cauzele accidentului, în urma căruia, după toate probabilităţile, pilotul avionului şi jucătorul sud-american şi-au pierdut viaţa, rămân deocamdată necunoscute. Însă anchetatorii au filmat epava, în dorinţa de a obţine cât mai multe indicii.

„Operaţiunea s-a derulat în cea mai mare demnitate posibilă, iar familiile au fost ţinute la curent cu progresele realizare”, a precizat AAIB într-un comunicat.

Epava avionului Piper Malibu care îl transporta pe Emiliano Sala (28 ani), fostul atacant al lui FC Nantes, care tocmai se transferase la Cardiff City, şi pe pilotul David Ibbotson (59 ani), a fost localizată duminică, 3 februarie, în Canalul Mânecii, la o adâncime de 67,7 metri.

„Din păcate, tentativele de recuperare a epavei au eşuat” se mai arată în comunicatul AAIB, care a decis să pună capăt operaţiunii din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Însă „chiar dacă nu a fost posibilă recuperarea avionului, lunga înregistrare video efectuată de ROV (Remotely Operated Vehicle), un vehicul submarin telecomandat, va furniza elemente preţioase” pentru anchetatori.

AAIB a explicat, totodată, că decizia de începere a operaţiunilor de recuperare a corpurilor a fost luată „după un examen vizual aprofundat al locului a accidentului, cu ajutorul ROV”.

Recuperarea corpului din epava avionului de către echipele societăţii Blue Water Recoveries a reprezentat o prioritate pentru Biroul britanic de anchetă, care a preluat conducerea căutărilor de la societatea privată mandatată de familia atacantului argentinian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *