Alertă în Gorj: Aproape 100 de copii, în izolare după ce s-au întors din tabără

Este alertă în Gorj, unde aproape 100 de copii cu vârste de până în 14 ani sunt izolaţi, după ce au mers în două tabere. La întoarcere, mai mulţi copii s-au simţit rău, iar părinţii au decis să-i testeze la clinici private pentru infecția cu noul coronavirus. În cazurile unora dintre copii, testele au ieşit pozitive, aşa că autorităţile au deschis anchete epidemiologice.

Aproape 100 de copii, plasați în izolare după ce au mers în tabără: Cel puțin trei sunt infectați cu coronavirus

 

Într-o intervenție telefonică în cadril Știrilor B1 TV, Narcis Stoian, director al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj, a declarat că cel puțin trei copii au primit până acum confirmarea infectării cu SARS-CoV-2. Anchetele epidemiologice sunt în curs, iar numărul persoanelor care sunt cuprinse în aceste anchete este foarte mare, în condițiile în care copiii au fost însoțiți în tabere și de cadre didactice, iar cu toții au interacționat ulterior cu familiile lor.

„Sâmbătă seara, în jurul orei 21.00, ne-au parvenit de la laboratoarele private din țară două rezultate ale unor copii care au fost confirmați pozitiv. În urma anchetei epidemiologice, s-a stabilit că aceștia fuseseră, împreună cu mai multe presoane, în două tabere, unii dintre ei la mare, alții, la munte. Au fost și cadre didactice în ambele tabere. Cei de la mare au plecat cu trenul, iar cei de la munte au plecat cu un autocar. Cei de la mare au fost cazați în tabăra de la Costinești, iar cei de la munte, la Cheile Grădiștei.

Este vorba de aproximativ 100 de persoane care au participat efectiv la cele două tabere, plus familiile care vor fi carantinate .

SURSA: B1.RO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *