Alina Bica va cere și sechestru pe bunurile Laurei Kovesi – plângere penală

Alina Bica a declarat, miercuri, în exclusivitate, la „Sinteza zilei”, că îi face plângere penală lui Kovesi și că va cere și sechestru pe bunurile fostei șefe DNA.

BUCUREŞTI, 20 feb – Sputnik. Fostul procuror-șef al DIICOT Alina Bica a precizat că a acceptat să intervină la TV pentru a sublinia că această plângere penală nu are legătură cu procesul de selecție în care doamna Kovesi se află în raport cu Parlamentul European.

Bica va face face o plângere penală ce o privește pe Laura Codruța Kovesi, vorbind despre faptul că în 2012 ca procuror la anchetat pe fratele fostei şefe a DNA pentru fapte de coruție. În condițiile în care îi anchetează fratele, Kovesi o ridică din trafic și restul este cunoscut deja. Fosta șefă a DNA îi face mai multe dosare.

De asemenea, fostul procuror-șef al DIICOT a mai declarat că va cere și sechestru pe bunurile fostei șefe DNA.

„Prima dată această pângere a fost formulată în luna iunie 2018. Eu am formulat această plângere la vremea respectivă deoarece în dosarul penal cu pricina am fost arestată nelegal 80 de zile. La finalul procesului am fost declarată nevinovată, am formulat plângere împotriva doamnei Kovesi și împotriva domnului Popovici pentru represiune nedreaptă și cercetare abuzivă”, a apus Alina Bica.

Bica a anunţat că va cere 2 milioane de euro daune morale.

„Am formulat o completare la plângerea penală pe care am depus-o în iunie 2018. Mă constitui parte civilă împotriva ei și a domnului procuror Popovici. Vreau să subliniez că acest procuror Popovici a fost cel care m-a investigat și care m-a trimis în judecată în toate cele trei dosare. Este cel care a făcut presiuni împotriva martorilor din dosare și care a servit-o pe doamna Kovesi așa cum a dorit domnia sa. Am cerut despăgubiri în valoare de 2 milioane de euro și am cerut instituirea de măsuri asiguratorii pe bunurile mobile, imobile și financiare ale celor doi”, a subliniat Bica la Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *