Amploarea catastrofei din portul Midia este uriaşă

Organizaţia Animals Internaţional susţine, prin reprezentanţii din România, că nava plină cu oi răsturnată în Portul Midia a fost abandonată toată noaptea şi doar 32 de animale din 14.600 au fost salvate. ”Mii de cadavre plutesc acum pe apă”, au scris pe pagina de Facebook reprezentanţii organizaţiei, care îndeamnă iubitorii de animale să-i ceară premierului interzicerea exportului de animale vii.

Vaporul morţii a fost abandonat toată noaptea. Întreaga dimineaţă nu s-a încercat salvarea niciunui animal. Mii de cadavre plutesc acum pe apă„, au scris reprezentanţii Animals Internaţional România pe pagina de Facebook. Aceştia cer tuturor iubitorilor de animale să-i ceară premierului să interzică exportul cu animale vii. „Scrie-i premierului Ludovic Orban acum un email la pm@gov.ro si cere-i sa interzica exportul cu animale vii” au mai scris reprezentanţii organizaţiei. Doar 33 de animale din cele 14.600 câte se aflau pe vas au fost salvate.

Tot în acest caz, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat, luni, că s-au făcut verificări după răsturnarea navei cu oi în Portul Midia şi s-a stabilit că au fost respectate prevederile legale privind transportul animalelor vii. De asemenea, face verificări Ministerul Transporturilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *