ANCHETĂ. Cazul paznicului care a suferit ARSURI GRAVE, în Triajul Palas, în atenția ITM

Cazul tânărului de 21 de ani, care a suferit arsuri grave, sâmbătă, 4 mai a.c., și care a fost transportat la un spital din Belgia pentru a primi îngrijirile medicale de care are nevoie, a intrat și în atenția inspectorilor de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanța. Tânărul se afla în timpul orelor de muncă, el fiind paznic în Triajul CFR Palas.

Tânărul de 21 de ani, Ionuț Gheorghe, din Dunăreni, a suferit, sâmbătă, 4 mai a.c., arsuri pe aproximativ 48% din suprafața corpului, după ce s-a urcat pe un vagon aflat în Triajul CFR Palas. La fața locului au fost solicitate cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanță Constanța, care l-au găsit pe tânăr într-o baracă, în apropierea vaporașului de la ieșirea din Constanța spre Valu lui Traian. Tânărul le-a spus cadrelor medicale că nu își mai aduce aminte ce a pățit. El a fost transportat la Spitalul Județean Constanța, unde a primit primele îngrijiri medicale, iar marți dimineață, 7 mai a.c., a fost transportat cu o aeronavă militară, la un spital din Belgia.

Împrejurările în care a avut loc rănirea tânărului sunt considerate accident de muncă, având în vedere că victima era paznic la SC Module Security SRL, având punctul de lucru în Triajul CFR Palas.

„Accidentul este în curs de cercetare de către o comisie numită de către SC Module Security SRL, în conformitate cu prevederile art. 29 din Legea 319/2006, cu modificările și completările ulterioare. După finalizarea cercetării dosarului de cercetare întocmit de comisia numită de către angajator va fi înaintat pentru verificare și avizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța, care va analiza dosarul, îl va aviza sau în cazul în care se va constata că cercetarea nu a fost efectuată corespunzător, va dispune în scris măsuri pentru refacrea procesului verbal de cercetare și/sau completarea dosarului, după caz”, au precizat reprezentanții ITM Constanța.

F.B.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *