Asasinul plătit de Escobar, mărturisire făcută în premieră

Asasinul cel mai de temut din anturajul lui Pablo Escobar a povestit cum a luat parte la planul de asasinare al candidatului Cesar Gaviria la alegerile prezidențiale din Columbia, din 1989, aruncând în aer avionul în care trebuia să se afle.

În urma incidentului au murit 110 persoane, însă Gaviria nu se afla la bord, deoarece a decis să renunțe la deplasare în ultimul moment, din motive de securitate, scrie Daily Mail.

Jhon Jairo Velasquez Vasquez, cunoscut și ca Popeye datorită activității sale în Marină, a mai mărturisit că a ucis 300 de persoane și a „comandat” lichidarea a altor 3.000 de ținte, în anii ’80. După ce a stat 22 de ani în închisoare, Popeye a fost eliberat în 2014, fiind iar arestat în acest an în urma unei anchete extinse.

În perioada petrecută în cartelul lui Escobar, Velasquez a luat parte la operațiunea de asasinare a candidatului prezidențial Cesar Gaviria, în 1989, detonând avionul său, însă Gaviria nu se afla la bord. În urma incidentului au murit peste 100 de persoane. În aeronava care se îndrepta dinspre Bogota spre Cali se aflau 107 persoane, iar după ce aparatul de zbor s-a prăbușit a mai făcut 3 victime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *