Avocatul familiei bărbatului mort după ce i s-a pulverizat spray paralizant în față

Raportul medico-legal în cazul bărbatului care a murit în parcul din  Vatra Dornei, după ce o femeie-jandarm i-a pulverizat spray paralizant în față, arată că există o legătură de cauzalitate între moartea acestuia și folosirea substanței respective.

Pe numele femeii-jandarm, Ana Maria Florescu, s-a cerut extinderea urmăririi penale și pentru o altă infracțiune, și anume cea de „lovituri cauzatoare de moarte”, a spus avocatul familiei bărbatului ucis la Antena 3.

“Din concluziile raportului medico-legal întocmit de IML rezultă că moartea lui Csapai Ioan a fost violentă. Ea s-a datorat insuficienței multiple pe organ, infarct enteromezenteric, consecința unei axii acute prin pulverizarea unui jet de gaz lacrimogen și presarea victimei cu corpul și genunchii în zona lombară. Toate acestea au dus la stop cardio-respirator. Între stop cardio-respirator și infarct enteromezenteric există o legătură directă de cauzalitate privind moartea numitului Csapai Ioan.

După ce am studiat raportul, am decis, împreună cu familia victimei, să solicităm schimbarea încadrării juridice a faptelor, din ucidere din culpă, lovire sau alte violențe în lovituri cauzatoare de moarte sau chiar omor”, a spus avocatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *