Bilanţul incendiului groaznic din California a urcat la 60 de morţi şi peste 600 de dispăruţi

Numărul persoanelor date dispărute în incendiul care devastează nordul Californiei a crescut brusc la peste 600, iar numărul morţilor a crescut la 63 – în total 66 de victime în tot statul, în care Donald Trump urmează să efectueze sâmbătă o vizită, relatează news.ro, care citează AFP.

Numărul persoanelor căutate s-a dublat joi şi a ajuns la 631, după ce, în cursul zilei, a fost publicată o listă de 300 de persoane.

”Vreau să înţelegeţi haosul excepţional cu care avem de-a face” de când a izbucnit incendiul, a declarat joi seara (ora locală) în faţa presei şeriful comitatului Butte, Kory Honea, pentru a justifica această creştere bruscă.

Anumite persoane care lipseau la apel ar putea să fie găzduite de familia lor sau prieteni, însă altele ar fi putut să moară în incendiu, a declarat el anterior.

În a opta zi, alte şapte corpuri neînsuflețite au fost găsite, iar bilanţul „Camp Fire” a crescut astfel la 63 de morţi, a mai anunţat şeriful. Acest incendiu a fost declarat deja cel mai sângeros incendiu din istoria acestui stat din Vestul american.

Şeriful a anunţat anterior că teste ADN erau în curs, în vederea confirmării identităţii victimelor.

mai multe detali digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *