BREAKING NEWS Gheorghe Ștefan, ”Pinalti”, eliberat condiționat din închisoare

Fostul primar al municipiului Piatra-Neamţ Gheorghe Ştefan a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Ploieşti, după ce a executat patru luni şi jumătate dintr-o pedeapsă de 3 ani şi 3 luni de închisoare, primită într-un dosar de spălare de bani şi acte de comerţ incompatibile cu funcţia.

Decizia a fost luată de Tribunalul Prahova.

„Admite contestaţia formulată de persoana condamnată Ştefan Gheorghe, în prezent aflat în Penitenciarul Ploieşti, împotriva sentinţei penale nr. 2113/03.10.2018 pronunţată de Judecătoria Ploieşti. Desfiinţează sentinţa contestată şi, în consecinţă: În baza art.587 Cod proc. penală rap. la art.60 Cod penal anterior şi art. 6 Cod penal, admite cererea de liberare condiţionată formulată de condamnat. Constată îndeplinite condiţiile disp. art.59 şi urm. Cod penal anterior şi dispune punerea în libertate condiţionată a condamnatului Ştefan Gheorghe de sub puterea MEPI nr. 1707/2018 emis de Tribunalul Dâmboviţa, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. Atrage atenţia condamnatului asupra disp. art.61 Cod penal anterior privind efectele liberării condiţionate pentru restul de pedeapsă rămasă neexecutată. În baza art.275 alin.3 Cod proc. penală, cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă” se arată în decizia Tribunalului Prahova.

Pe 29 iunie, Curtea de Apel Bacău l-a condamnat pe Gheorghe Ştefan la 3 ani şi 3 luni de închisoare cu executare, pentru spălare de bani şi acte de comerţ incompatibile cu funcţia.

Instanţa a mai condamnat patru firme la plata unor amenzi şi interdicţia participării la proceduri de achiziţie publică în următorii doi ani. Astfel, Best GSG SRL a primit o amendă de 30.000 de lei, Giga Star SRL – 30.000 de lei, Sonic Media SRL – 24.000 lei şi Euromedia TV – 20.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *