Călin Popescu Tăriceanu, citat la Parchetul General în dosarul de abuz în serviciu

Călin Popescu Tăriceanu este așteptat, astăzi, la Parchetul General. Surse judiciare au precizat că fostul președinte al Senatului va fi audiat de procurori într-un dosar de abuz în serviciu .

Călin Popescu Tăriceanu ar urma să fie audiat în calitate de suspect la Parchetul General pentru fapta de abuz în serviciu, în legătură cu mandatul de senator al lui Cristian Marciu.

Senatorul Marciu a fost declarat incompatibil de către Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) în martie 2015, prin decizie definitivă.

În anul 2015, la vremea când era vicepreședinte al Consiliului Județean Giurgiu, Cristian Marciu ar fi încheiat niștre contracte cu unități din subordinea aceluiași Consiliu Județean, în contract acesta fiind trecut practic ca persoană fizică autorizată.

Astfel, în anul 2017, la doi ani de la rămânerea definitivă a deciziei judecătorești, Agenția Națională de Integritate trimite oficială o scrisoare și a cerut Senatului să constate încetarea calității de senator a lui Cristian Marciu. Astfel, Cristian Marciu este în continuare senator PSD.

„De ziua mea am primit un plic – anul ăsta – de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi surpriză: Am primit înştiinţarea că sunt suspect într-un dosar penal pentru abuz în funcţie. Am început să fac legături, despre ce bănuiesc că este vorba. E vorba despre dosarul care vizează un senator, dosarul de incompatibilitate pe care-l are acest senator”, a declarat Călin Popescu Tariceanu, marţi seară, la Realitatea Plus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *