Calvar la vama Giurgiu – Ruse! De ce autoritățile române recomandă rute alternative

Șoferii care au fost plecați în vacanță peste graniță așteaptă ore întregi la cozi kilomtrice pentru a intra pe teritoriul României.

O explicație pentru această situație haotică ar putea fi faptul că Bulgaria urmează să fie de la miezul nopții pe lista galbenă.

Românii care se aflau în Bulgaria și se îndreptau spre vama Ruse au așteptat câte trei sau patru ore în coloană ca să intre în intre în țară.

Mulți dintre șoferi au fost induși în eroare de aplicația Waze în încercarea disperată de economisi puțin timp, urmând un drum mai scurt. Aceștia au povestit întâmplările teribile prin care au trecut pe un forum de pe Facebook.

„Am luat şi noi “plasă” cu waze. Am ajuns la Ruse la ora 18 şi după ce am luat-o pe “scurtătura” indicată de waze, am fost întorşi din drum şi am luat “codiţa” la rând. Nu înţelegem altceva. Care e treaba, că nu se mişcă rândul deloc, DELOC. E dezastru. Tipic românesc. Am circulat foarte bine prin Grecia şi Bulgaria şi ne-am împotmolit în bucla către vama din Giurgiu. Mizerabil“, este unul dintre comentarii, relatează Adevarul.

Şoferii trebuie să aibă mare grijă în trafic. Gestul banal şi folosit frecvent care ar putea aduce amenzi mari!

Şoferii trebuie să aibă mare grijă în trafic. Claxonatul a ajuns să fie folosit ca o modalitate de a pedepsi ceilalți participanți la trafic atunci când există inconveniente de orice fel. Totuși, nu mulți știu că folosirea abuzivă a claxonului poate fi amendată de polițiști. Regulamentul Codului rutier impune două reguli importante pentru șoferi, atunci când este vorba despre folosirea claxonului în trafic. Astfel, claxonul trebuie folosit de la o distanță minimă de 25 de metri.

„Mijloacele de avertizare sonoră trebuie folosite de la o distanță de cel puțin 25 m față de cei cărora li se adresează, pe o durată de timp care să asigure perceperea semnalului și fără să îi determine pe aceștia la manevre ce pot pune în pericol siguranța circulației”, scrie în regulament.

De altfel, șoferilorle este interzis, la articolul 148 din Regulament, în mod expres, „să folosească în mod abuziv mijloacele de avertizare sonoră”.

Ce folosire ar putea fi calificată drept abuzivă? Păi, de exemplu, putem presupune că claxonarea prelungită mai mult decât este nevoie (patru-șase secunde consecutive), imediat în spatele unei alte mașini, poate fi considerată abuzivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *