Cazul copiilor cerşetori de la Costineşti evoluează; S-au deschis dosare penale pentru exploatarea cerşetoriei

Cazul copiilor din Costineşti surprinşi la cerşit evoluează după ce anchetatorii au declanșat dosare de cercetare penală pentru fapte de exploatare a cerşetoriei şi folosirea unui minor în scop de cerşetorie.

Poliţiştii din Costineşti au întocmit trei dosare de cercetare penală pentru infracţiuni de exploatarea cerşetoriei şi folosirea unui minor în scop de cerşetorie, ca urmare a investigării unor cazuri sesizate în mediul online, se arată într-un comunicat de presă transmis miercuri de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

Potrivit sursei citate, acţiunea de combatere a cerşetoriei şi exploatării minorilor în scopul cerşetoriei a dus la identificarea, în cursul zilei de marţi, a patru minori, cu vârste cuprinse între 4 şi 13 ani, şi a doi bărbaţi cu dizabilităţi, în vârstă de 30 şi 42 de ani, care, sub supravegherea unor rude, aflate în proximitate, încercau să-i sensibilizeze pe trecători, pe domeniul public, pentru a obţine ajutoare materiale.

“De asemenea, azi-noapte (marţi – n.r.), în jurul orei 00,30, poliţiştii au depistat doi minori, de 5 şi 7 ani, care practicau cerşetoria pe strada Faleza Soarelui, din aceeaşi staţiune, în apropiere fiind găsită şi mama copiilor, o femeie de 45 de ani, care ţinea în braţe un alt minor. Toate persoanele au fost legitimate şi conduse la sediul poliţiei pentru cercetări şi au fost contactaţi reprezentanţii DGASPC în vederea efectuării verificărilor specifice”, se mai arată în comunicatul IPJ Constanţa.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *