Cazul elevilor blocați în aeroport

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a deschis un dosar penal pentru înșelăciune în cazul copiilor care au rămas blocați pe aeroporturi din străinătate, după ce au mers în tabere la New York și Tokyo cu o asociație fără licență.

În acest caz s-a început urmărirea penală in rem, informează News.ro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, în 27 iunie organele de urmărire penală din cadrul IPJ Gorj – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la condiţiile de organizare a unor deplasări în străinătate, respectiv New York şi Tokyo, oferite de Asociaţia Tineri Parteneri pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, constând în aceea că nu a oferit condiţiile de cazare şi transport stabilite în contracte, beneficiari fiind persoane minore.

În cauză a fost deschis dosarul penal nr. 2606/P/2019, în care se fac cercetări pentru înşelăciune, faptă prevăzută de art. 244 alin. 1 Cod penal, dosar care se află în supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *