Ce se întâmplă cu cei 100 de românii prinși în mijlocul revoltei din Kazahstan? Anunțul MAE

Ministerul Afacerilor Externe a transmis informații cu privire la românii care se află în Kazahstan. Potrivit instituției, 100 de cetățeni se află în prezent în țara afectată de o adevărată revoluție.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că urmărește îndeaproape derularea evenimentelor din Kazahstan. Statul a fost lovit de o revoltă de amploare, după creșterea prețului la combustibil.

Protestele violente au făcut victime, iar situația pare scăpată de sub control. În acest context, MAE a subliniat ”importanța soluționării pașnice și prin dialog intern incluziv a situației din Kazahstan”. De asemenea, a făcut apel la evitarea violențelor și incitării la violență.

Instituția a mai precizat că personalul Ambasadei României la Nur-Sultan este în siguranță. Totodată, a informat că pe teritoriul kazah se află aproximativ 100 de cetățeni români.

”Până în prezent, au fost primite doar două solicitări de informații privind programul zborurilor companiilor aeriene. MAE, prin intermediul Ambasadei României la Nur-Sultan, este pregătit să acorde asistență consulară în funcție de solicitările existente. Cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență au la dispoziție telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Kazahstan: +77771926464”, a anunțat MAE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *