Cei doi frățiori din Iași nu au murit din cauza strugurilor. Primele rezultate ale autopsiilor

Răsturnare de situație în cazul celor doi copii din Iași, morți după ce ar fi mâncat struguri nespălați.

Cei doi frați, de 1 an jumătate și 3 ani, ar fi murit după ce au mâncat struguri nespălați, mama lor fiind cea care a chemat disperată ambulanța.

Micuții au fost transportați la Spitalul de Copii „Sf. Maria”, din Iași, urmând ca Institutul de Medicină Legală din Iași să stabilească exact cauza morții, care inițial părea a fi toxiinfecție cu struguri.

Directorul IML Iași, prof. dr. Diana Bulgaru-Iliescu, a oferit mai multe detalii „Este posibil şi să fie o cale de pătrundere inhalatorie şi nu digestivă, iar asta va face lucrurile foarte greu de stabilit.

După ce am găsit în urma necropsiilor, după foile de observaţie, după istoric, este vorba despre o intoxicaţie. Este cu siguranţă o substanţă cu toxicitate foarte mare, un pesticid, posibil să fie o otravă pentru şoareci, rozătoare, avem nişte căi să ne dăm seama, dar încă nu am ajuns acolo, vom căuta în continuare. Nu este ceva de stropit via, cu siguranţă, garantez pentru asta, substanţele folosite în acest scop au toxicitate foarte slabă, nu pot să dea decât simptomatologie digestivă, nu deces. Este posibil şi să fie o cale de pătrundere inhalatorie şi nu digestivă, iar asta va face lucrurile foarte greu de stabilit”. Cum a mai fost precizat, o concluzie clară va fi trasă peste câteva zile.

Cei doi copii morți la Iași nu ar fi murit din cauza strugurilor stropiți cu pesticide

„ Din primele informații se presupune a fi o intoxicație cu organofosforice. Mama a declarat că le-a dat struguri”, anunțasâmbătă medicul Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Cu toate acestea, BZI.ro susține că cei doi micuți ar fi murit otrăviți cu o substanță toxică necunoscută. Specialiștii vor stabili, cel mai probabil, care este aceasta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *