Cel mai mare criminal în serie din România! Csampar mai rău decât Râmaru!

“In orice faci, exista placere”, marturises-te Marius Csampar, unul dintre cei mai sangerosi criminali romani. Recunoaste ca asta a simtit si el cand a ucis… sase oameni. Csampar a fost condamnat pe viata si este deja de 14 ani in spatele gratiilor, iar acum descrie cu detasare cum a ucis fara remuscari, fiind atent sa nu uite vreun indiciu.

I-a fost mai simplu, spune tot el, sa ucida decat sa fure sau sa talhareasca, chiar daca unele victime l-au implorat sa le lase in viata.Nu ii place sa fie comparat cu Ramaru, care spre deosebire de el era obsedat sexual si nu a stiut – sustine el – sa fenteze cu aceeasi abilitate inteligenta anchetatorilor. Cumulate, pedepsele pentru toate cele sase crime ar totaliza 135 de ani. Din care ar mai avea de ispasit inca… 121.

I se mai spune Pisica Neagra… Evident, de la tenul inchis si coafura rebela. Daca-l privesti cu atentie, descoperi la el trasaturi care aduc un pic cu cele ale fiorosului Bob, spiritul rau din celebrul serial al anilor ’90, ‘Twin Peaks’.  Unde mai pui ca, dincolo de plete si privire, cel despre care vorbim are, la randul sau, un ranjet sinistru.

Totusi… dupa 14 ani de stat dupa gratii, Marius Csampar – unul dintre cei mai sangerosi criminali romani – vorbeste cu detasare despre ororile pe care le-a infaptuit “afara”.  Avea numai 22 de ani cand a fost condamnat la inchisoare pe viata.

Vietasul de la Giurgiu isi aminteste ca prima dintre crimele sale a fost comisa fara premeditare. Avea pe atunci 16 ani. Venise la furat, asa cum facea inca de  la 8 ani. Doar ca planul sau a fost dat peste cap.

Csampar nu se mai putea opri. Avea sa isi intalneasca a cincea victima in noaptea de Revelion. A ales cu grija momentul. Afara ploua si era putin probabil ca pe strada sa se intalneasca cu vreun om.

Marius Csampar devenise un criminal profesionist. In numai patru ani, a ucis sase oameni, avand grija sa nu lase vreo urma si sa nu se piarda cu firea.

Csampar a actionat de fiecare data pe cont propriu. Rareori cerea ajutorul unor prieteni, cand avea de gand sa ucida… Voia sa aiba controlul total si sa se asigure ca nimeni si nimic nu l-ar putea da de gol.

Si totusi, Csampar a gresit la un moment dat. Unul dintre tovarasii lui de talharii l-a denuntat si asa a fost prins. Sase dintre crimele sale au fost probate de anchetatori, dar politia il banuieste si de alte cazuri ramase  cu autor necunoscut. Marius Csampar a fost condamnat pe viata.

Dar legea prevede faptul ca fiecare detinut are dreptul, dupa 20 d e ani de inchisoare, ca dosarul sau sa fie reanalizat de o comisie de  disciplina. In urma rezultatelor ar putea ajunge din nou in liberatete. Acesta este momentul pe care-l asteapta si Csampat. In cei 16 ani pe care i-a executat nu a  fost vizitat decat o singura data de  unul dintre fratii sai. In rest… a  ramas, ca si in viata, pe cont propriu.

Despre Csampar s-a spus ca ar fi Ramaru 2, dar el are argumente ca asemanarea este nefericita si ca el este total diferit de controversatul personaj.

Dupa gratii, ucigasul Csampar coase… sandale. Asa isi omoara timpul si spune ca viata lui s-a schimbat radical. Acum este bunul samaritean care intoarce si celalat obraz atunci cand  cineva ii da o palma.

Desi a omorat cu mult sange rece, Marius Csampar n-ar avea nicio problema sa priveasca in ochi rudele victimelor.

In viata lui Csampar nu au loc regretele. Dar dupa gratii, lucrurile se vad altfel. Dupa 14 ani de  detentie se  gandeste serios ca si-ar fi dorit poate, sa primeasca pedeapsa capitala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *