Cel mai mare investitor din turism a gătit pentru Capital Play! Cum arată Muhammad Murad la cratiță

Vorbește cu pasiune despre capitalul românesc și provocările antreprenorilor autohntoni din turism într-o română puternic asezonată cu un accent arăbesc și reușește de fiecare dată să se facă plăcut. Muhammad Murad este cel mai mare investitor din turismul românesc, dar cu toate acestea milionarul spune că nu și-a pierdut pasiunea de a știi în detaliu ce se întâmplă în fiecare hotel sau restaurant deținute de el și familia lui. Și a ținut să demonstreze asta pentru revista Capital. Așa că investitorul Murad a intrat în bucătăria celui mai nou restaurant al familiei și a demonstrat că poate fi și un excelent bucătar.

Mandaloun, restaurantul unde ai șansa să îți gătească un milionar

 

De mai bine de la nouă luni, o amenasare de pe strada Nicolae Caranfil din Capitală îți sare în ochi. Între blocurile de birouri de pe parte de bulevard pe care se află, cu culoriile lor albăstrii, iese în evidență Mandaloun cu arcadele sale arăbești și cu o fațadă deschisă la culoare. Este locul în care Murad își petrece cel mai mult timp în ultimele luni, în care își face întâlnirile de afaceri și unde îi place să stea la povești.

Restaurantul Mandaloun este cea mai nouă afacere marca Mohammad Murad, un local care este plin de dimineața până seara târziu. Omul de afaceri spune că a fost creat după propria sa concepție: ”Restaurantul este o afacere foarte mică. Dar este descărcarea unei experiențe pe care am acumulat-o în 28 de ani. Am pus totul pe tavă aici. Secretul este complicat să îl explic. Aparent este o afacere

simplă, dar nu este așa. Oamenii sunt grăbiți. Oamenii ajung acasă și petrec foarte puțin acolo, mai ales managerii. Dacă vă uitați bine la restaurant, eu i-am pus inclusiv o lumină foarte discretă. L-am pregătit ca și cum ar fi acasă. Confortul de acasă stând pe o canapea lejeră. De la lumina foarte discretă până la servirea foarte simplă, cu alune pe masă, portocale. Asta arată că sunt foarte multe din partea casei, nu sunt cu bani. Noi nu suntem căutători de profit suntem oameni care căutăm socializare. Atunci produsele noastre foarte naturale, majoritatea românești sunt primite bine. Nu există masă să nu primească ceva din partea casei, nu pentru a îl face să revină ci pentru a simți că este important pentru noi. Conceptul de amenajare este al meu”.

Reguli pentru un succes garantat

După interviul pentru revista Capital, omul de afaceri avea stabilită o ședință cu angajații restaurantului. Am devenit cu atât mai surprinși când am aflat că acest ședințe ținute de milionarul Murad cu ospătarii și bucătarii de la restaunrantul său sunt ceva normal. Este semnul că încă își conduce cu pasiune afacerile și că fiecare parte a imperiului, oricât de mică, său este importantă. Așa discuția ajunge în punctul în care omul de afaceri ne vorbește despre regulile din firma sa.

”La noi în firmă există o regulă de trei care spune așa. Succesul se bazează pe trei criterii de bază. Primul este comunicarea. Comunicarea rezolvă 50% dintre problemele pe care le ai într-o firmă, fără niciun efort. Al doilea lucru care e foarte important este perseverența. La acest capitol românii suferă rău. Încep bine, o zi două, trei, după care lasă tot. Și a treia este viziunea unde intră și partea de creație, de imaginație. Trebuie să vii cu altceva. Dacă într-un oraș cum este Bucureștiul, unde au ajuns să fie peste 40 de restaurante orientale, vii și pui un restaurant și în mai puțin de o lună nu mai găsești o masă liberă, este un exemplu că în România se pot face multe”, explică Murad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *