Cel puțin 151 de morți și peste 80 de răniți într-o busculadă creată la petrecerea stradală de Halloween din Seul Citeşte întreaga ştire: Cel puțin 151 de morți și peste 80 de răniți într-o busculadă creată la petrecerea stradală de Halloween din Seul

Aproximativ 100 de persoane au fost rănite sâmbătă la Seul și cel puțin 50 au fost găsite în stop cardiac după ce au fost strivite de mulțime pe o stradă îngustă.

Noul bilanţ al tragediei din Seul

Bilanţul incidentului de la Seul este unul dramatic. Peste 150 de oameni au murit până acum, iar peste 300 sunt daţi dispăruţi, conform datelor autorităţilor din Coreea de Sud.

Preşedintele ţării asiatice a decretat doliu naţional, dând asigurări că “va investiga cu rigurozitate cauza tragediei pentru a se asigura că un astfel de accident nu se va mai întâmpla în viitor”.

Comunitatea internaţională a transmis mesaje de condoleanţe după incident.

Jill şi cu mine transmitem cele mai profunde condoleanţe familiilor care şi-au pierdut pe cei dragi în Seul. Ne întristăm alături de poporul Republicii Coreea şi le transmitem cele mai bune urări pentru o recuperare rapidă tuturor celor care au fost răniţi. Alianţa dintre ţările noastre nu a fost niciodată mai vibrantă sau mai vitală, iar legăturile dintre oamenii noştri sunt mai puternice ca niciodată. Statele Unite sunt alături de Republica Coreea în această perioadă tragică”, a subliniat preşedintele american Joe Biden.

“Evenimentele tragice de la Seul sunt un şoc pentru noi toţi”, a scris cancelarul german pe Twitter. “Gândurile noastre se îndreaptă către numeroasele victime şi familiile lor. Aceasta este o zi tristă pentru Coreea de Sud. Germania este alături de ei”, a mai transmis Olaf Scholz.

Choi Cheon-sik, un oficial de la Agenția Națională de Pompieri, a declarat că la Seul au fost raportate aproximativ 100 de persoane rănite în timpul busculadei de sâmbătă seară. Totul s-a întâmplat în districtul de agrement Itaewon.

Tragedie pe străzile din Seul

Potrivit bloomberg.com, aproximativ 50 dintre participanții la eveniment au fost găsitți în stop cardiac. Echipele de salvare au intervenit în cel mai scurt timp pentru efectuarea manevrelor de resuscitare.

Conform ultimelor informații, Choi a declarat că la acest bilanț negru s-ar fi ajuns după ce mulțimea a început să înainteze pe o alee îngustă din apropierea hotelului Hamilton. Unitatea de cazare reprezintă un important loc de întâlnire pentru sud-coreenii din Seul.

Același oficial a completat că peste 400 de salvatori și 140 de vehicule, inclusiv tot personalul disponibil în Seul, au intervenit pe străzi pentru a trata răniții. Pe rețelele de socializare au apărut mai multe imagini cu zeci de persoane întinse pe stradă în timp ce echipajele medicale efectuau manevrele de resuscitare.

Având în vedere impactul lor emotional foarte puternic, jurnaliștii fanatik.ro au decis să nu preia aceste imagini. Alături de zecile de ambulanțe, pe străzi au fost mobilizate numeroase echipaje de poliție.

Imagini cu puternic impact emoțional

Inclusiv rudele și prietenii celor striviți au fost văzuți încercând să efectueze manevre de resuscitare pentru persoanele care zăceau inerte pe străzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *