Ciocniri violente în Hong Kong, după protestele uriașe

Confruntări au avut loc duminică în Hong Kong între poliţie şi manifestanţi în timpul unei demonstraţii uriaşe, convocate pentru a cincea săptămână pentru a protesta împotriva guvernului local susţinut de Beijing.

Protestul masiv de duminică s-a transformat într-o ciocnire prelungită între poliția din Hong Kong și protestatari. Incidentele au avut loc duminică târziu, iar lucrurile au degenerat, după ce poliția i-a urmărit pe protestatari într-un centru comercial din Sha Tin.

Poliţia a folosit bastoane și spray-uri cu piper împotriva unor mici grupuri de contestatari care s-au retras pe o stradă adiacentă locului unde s-au adunat zeci de mii de persoane, în cartierul Sha Tin.

Hong Kong-ul este de peste o lună scena unui uriaş val de contestare, parte din acţiunea de respingere a unui proiect de lege ce a fost deja suspendat şi care viza autorizarea extrădărilor spre China.

Acţiunea s-a extins cu cereri mai vaste pentru menţinerea unor realizări democratice precum cea privind stoparea eroziunii libertăţilor, în special a libertăţii de exprimare, şi a independenţei justiţiei de care ar trebui să se bucure teoretic, până în 1947, acest teritoriu, retrocedat în 1997 de către Londra Beijingului şi care dispune de un statut de semi-autonomie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *