COD GALBEN emis de ANM ÎN INTERVALUL

COD GALBEN emis de ANM ÎN INTERVALUL 18 noiembrie, ora 22 – 19 noiembrie, ora 10.00. Se anunţă precipitații în general moderate cantitativ – ninsori, apoi lapoviță și ploaie, zonele afectate fiind Oltenia, vestul, centrul și nordul Munteniei.

Un CICLON loveşte România săptămâna viitoare. Ninsorile abundente ar putea închide şcolile

În intervalul vizat vor fi precipitații în general moderate cantitativ, la început mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă, iar în dimineața zilei de luni, 19 noiembrie, treptat ninsorile se vor transforma în lapoviță și ploaie. Temporar vântul va avea unele intensificări cu viteze în general de 40…50 km/h.

Nu este singura avertizare a ANM. De duminică seară, ora 22, pânp luni, 19 noiembrie, ora 22 se anunţă ninsori în general moderate și strat de zăpadă în Carpații Meridionali și Orientali, Munții Banatului, Moldova, estul și sudul Transilvaniei.

 În cursul nopții de duminică spre luni (18/19 noiembrie) și pe parcursul zilei de luni (19 noiembrie) temporar va ninge în general moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă local mai consistent. Vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu rafale ce vor atinge în medie 45…55 km/h, în special în sudul Moldovei.

De asemenea, între 19 noiembrie, ora 03 – 19 noiembrie, ora 18, vor avea loc intensificări ale vântului, predominant ploi însemnate cantitativ în Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei. În Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 55…75 km/h. Vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, iar cantitățile de apă vor depăși local 30 l/mp.

Notă: Local și temporar, ninsori cu depunere de strat de zăpadă vor fi și în Transilvania.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *