rmările atacurilor din Ucraina, în imagini. Pompierii caută trupurile neînsuflețite prinse sub dărâmături

Dărâmături, praf, fum și multe lacrimi. Asta a rămas în urma bombardamentelor din Ucraina din această dimineață.

Pompierii ucraineni încearcă să intervină, joi, după-amiaza, în încercarea de a căuta trupurile neînsuflețite ale celor care au fost prinși sub clădirile dărâmate de bombardamentele rușilor.

Sunt 40 de morți, 17 răniți și 19 persoane dispărute, până la această oră.

Coloane de tancuri au pătruns în regiunile separatiste Lugansk şi Doneţk, dar şi în sudul Ucrainei, dinspre Crimeea, şi în nord, dinspre Belarus.

Comandantul Forțelor Armate ale Ucrainei a dat ordinul să producă daune maxime invadatorilor.

„Astăzi, 24 februarie, la ora 05.00, forțele armate ale Federației Ruse au lansat un bombardament intens al unităților noastre din est, au lansat lovituri cu rachete/bombe pe aerodromurile din Boryspil, Ozerne, Kulbakino, Chuhuiv, Kramatorsk, Chornobaivka, precum și asupra infrastructurii militare a Forțelor Armate ale Ucrainei. În același timp, aceștia au început bombardarea cu artilerie a zonelor și așezărilor aflate de-a lungul graniței de stat și a graniței administrative cu teritoriul ocupat temporar al Crimeei.

Forțele Naționale de Apărare, folosind dreptul la autoapărare conform articolului 51 din Carta Națiunilor Unite, contracarează cu demnitate încercările inamicului de a trece frontiera de stat. Situația este controlată. Trupele ruse suferă pierderi.

În zona Operațiunii Forțelor Unite au fost doborâte 5 avioane și 2 elicoptere ale Forțelor Aerospațiale Ruse, două tancuri au fost avariate, mai multe camioane ale forțelor armate ale Federației Ruse au fost distruse.

Comandantul-șef suprem al Forțelor Armate ale Ucrainei a dat ordin de a provoca daune maxime agresorului.

Nu există pierderi printre apărătorii Ucrainei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *