Condamnari in dosarul ultrasilor care au devastat Piata Victoriei in februarie 2017

Două achitări și pedepse cu închisoarea, în prima instanță, pentru ultrașii violenți de la mitingul anti-ordonanța 13, din februarie anul trecut. 12 indivizi au fost condamnaţi după protestul care a scos în stradă peste 150.000 de oameni. Printre participanţii la miting s-au strecurat şi mai mulţi huligani, care au atacat jandarmii şi alţi demonstranţi şi care acum au primit pedepse cu executare.

Cei 12 bărbați care au primit pedepse cu închisoare au fost găsiți vinovați pentru comiterea infracțiunilor de ultraj și tulburarea ordinii publice.

Cea mai mare pedeapsă primită în prima instanță este de 4 ani și jumătate de închisoare cu executare, plus o amendă penală de 3.000 de lei.

Celelalte pedepse sunt în jur de 2 ani de închisoare cu suspendare cu muncă în folosul comunității.

O parte dintre persoanele condamnate trebuie să plătească și daune materiale și morale, către patru jandarmi, pentru prejudiciile suferite. Este vorba de sume cuprinse între 2.200 de euro și 37.000 de euro.

O altă decizie pe care au luat-o magistrații în prima instanță se referă la prelevarea probelor biologice pentru aceste persoane, astfel încât acestea să figureze de acum încolo în bazele de date ale autorităților, pentru că sunt considerate periculoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *