Condamnat pentru tentativă de omor! Cine e, în realitate, bărbatul care a fugit din Secția de Poliție Caracal?! IPJ Olt ia la control polițiștii

Polițiștii din Caracal au comis-o din nou! Un suspect de jaf a reușit să fugă din Secția de Poliție Caracal, în timpul audierilor. Robert Ionuț Voinea, în vârstă de 22 de ani, a profitat de neatenția oamenilor legii și ar fi sărit pe geam. În anul 2017, el a mai fost condamnat la 3 ani și 3 luni de închisoare, pentru tentativă de omor.

În acest moment, Robert Voinea este dat în urmărire națională și în consemn la frontieră. De asemenea, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Olt a demarat o procedură de verificări interne cu privire la modul în care au acționat polițiștii din Caracal.

 

VOINEA IONUȚ ROBERT este căutat de polițiști, pe numele acestuia fiind emis mandat de arestare preventivă.

Acesta este bănuit că, în dimineață zilei de 24 noiembrie a.c., ar fi sustras suma de aproximativ 9.000 de lei, după ce ar fi amenințat casiera unei săli de jocuri de noroc pentru a-i da banii respectivi din seif.

Bărbatul este dat în urmărire națională și în consemn la frontieră.

Persoanele care pot furniza orice informații despre persoana căutată sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze gratuit numărul unic de urgență 112!

În februarie 2017, după mai multe luni petrecute în arest preventiv, Tribunalul Olt l-a condamnat la 3 ani și 3 luni de închisoare cu executare, pentru tentativă de omor.

„În fapt, s-a reţinut că în seara zilei de 07.04.2016, în curtea Şcolii nr. 7, din municipiul Caracal, a avut loc o altercaţie între inculpatul V.I.R., în vârstă de 19 ani, şi victima C.C.C., în vârstă de 26 ani, ambii din Caracal, acesta din urmă fiind înjunghiat în zona abdominală, fiindu-i provocate leziuni traumatice pentru a căror vindecare sunt necesare 35-40 de zile de îngrijiri medicale. În prezent, victima este internată în Spitalul Municipal Caracal, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale de necesitate”, se preciza într-un comunicat de presă al Parchetului Olt.

Ce au decis magistrații de al Tribunalul Olt: „Solutia pe scurt: Sentinţa penală Nr. 35/2017 În temeiul prev. art. 32 alin 1 C.p. rap la art 188 alin 1 C.p. cu aplic art. 75 alin 1 lit a C.p. şi art. 396 alin 10 C.p.p. condamnă pe inculpatul Voinea Ionuţ Robert, în prezent aflat în stare de arest preventiv în Penitenciarul Craiova, la pedeapsa principală de 3 ani şi 3 luni închisoare şi 2 ani pedeapsă complementară a interzicerii drepturilor, prev. de art. 66 alin 1 lit a şi b C.p. ( dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat). În baza art. 65 alin 1 C.p. aplică inculpatului pe durata executării pedepsei închisorii pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin 1 lit a şi b C.p. În baza art. 399 alin 1 C.p.p. menţine măsura arestării preventive luată faţă de inculpat de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Olt prin încheierea nr. 30/09.04.2016 în dosarul penal nr. 707/104/2014 . În baza art. 72 C.p. deduce din pedeapsă timpul arestului preventiv începând cu data de 11.04.2016. În baza art. 7 din legea 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat în vederea introducerii în SNDGJ la liberarea din penitenciar. În baza art. 5 din legea 76/2008 inculpatul va fi informat că datele biologice prelevate vor fi utilizate pentru obţinerea în stocarea în SNDGJ a profilului său genetic. În temeiul prev. art. 19 alin 1 C.p.p., art. 397 C.p.p. rap la art. 1357 şi 1372 Cod Civil admite acţiunea civilă promovată de partea civilă Spitalul Municipal Caracal şi obligă inculpatul Voinea Ionuţ Robert la plata sumei de 3103,65 lei, în condiţiile reţinerii culpei acestuia în proporţie de 75%, sumă ce reprezintă cheltuieli de spitalizare şi care se va reactualiza la data plăţii efective. În acelaşi temei admite în parte acţiunea civilă promovată de către partea civilă Căldăraru Constantin Cornel şi obligă inculpatul la plata sumei de 9.150 lei, cu titlu de daune materiale şi la plata sumei 7.500 lei reprezentând daune morale, în condiţiile reţinerii culpei inculpatului în proporţie de 75%. În temeiul prev. art. 276 alin 1 şi 2 C.p.p. respinge cererea formulată de către partea civilă privind acordarea de cheltuieli de judecată ca nefondată. În baza art. 274 alin 1 teza I C.p.p. obligă inculpatul la plata sumei de 1700 lei cheltuieli judiciare către stat, ( din care suma de 1000 lei avansaţi în faza de urmărire penală). Cu drept de apel în 10 zile de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă publică azi data de 14.02.2017 la Tribunalul Olt”.

Pe vremea când era minor, Robert Voinea a mai comis fapte de furt și tâlhărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *