COVID-19. O parte din Quebec se redeschide azi

Provincia Quebec pune în practică de luni, 4 mai, primele măsuri graduale de reluare a activităților economice, după măsurile de izolare dictate de autorități în încercarea de a frâna extinderea epidemiei de COVID-19.

Începând cu 4 mai se pot redeschide magazinele care se află în afara teritoriului Comunității Metropolitane din Montreal (CMM) și care au acces direct la exterior.

Restul magazinelor, aflate în centrele comerciale, rămân închise.

Este permisă și reluarea activtăților pentru toți frunizorii care deservesc comerțurile care redeschid astăzi.

Tot din 4 mai, se vor redeschide următoarele regiuni: Laurentides, Lanaudière, Chaudière-Appalaches și Rouyn. Accesul în aceste zone era până acum controlat cu baraje rutiere instalate de poliție.

Magazinele din Montreal, Rive-Sud sau Rive-Nord trebuie să aștepte până pe 11 mai pentru a redeschise, cu aceeași condiție: să aibă un acces direct la stradă.

Pentru centrele comerciale nu există nicio dată de redeschidere anunțată încă.

Redeschiderea unor magazine este prima etapă din planul gradual de reluare a activității economice anunțat de premierul Legault.

Pe 11 mai, cu excepția CMM, vor fi redeschide grădinițele și școlile.

Tot din 11 mai, firmele din sectorul manufacturier, din toate regiunile din Quebec, își vor putea relua activitățile, dar doar cu 50% din personal.

Autoritățile vor evalua impactul acestor măsuri graduale și pot decide reînchiderea unor sectoare de activitate, dar se speră că nu va fi cazul.

Premierul Legault a precizat în ultimele conferințe de presă că, exceptând Montrealul, situația este sub control în toate celelalte regiuni din Quebec.

Quebec se apropie de 32.000 de cazuri de COVID-19 și 2.205 decese, fiind provincia canadiană care înregistrează cel mai mare număr de cazuri și de decese.

Dintre acestea, Montreal înregistrează 16.251 de cazuri și 1.365 de decese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *