Criminalul in serie din Oradea care a ucis peste 20 de copii. Povestea lui e infricosatoare!

Istoria tarii noastre are trecuta, in filele ei, si lucruri bune, dar si lucruri mai putin bune. Unul dintre ele este ‘Omul care aduce moartea’.

Ioan Sarca a fost criminalul in serie din Oradea care a ucis peste 20 de copii. Isi ademenea victimele din garile si pietele Oradiei. Era un barbat atletic si puternic. Se folosea de fizicul si puterea lui pentru a ademeni victimele. Ii racola in locuri ferite de unde nu mai ieseau niciodata in viata.

Sălăjeanul Ioan Sârca, aciuat în Oradea în 1945, a fost cel mai sadic criminal în serie din România. A fost condamnat de doua ori la inchisoare pe viata. Din fericire, omenirea a scapat de rautatea lui dupa ce Ioan Sarca a murit in inchisoare. Omul a avut si o evadare spectaculoasa, 2 identitati false, zeci de furturi si talharii la activ si 20 de crime recunoscute.

„Sârca a fost răul pur. Nu avea nicio şcoală, dar era foarte viclean. Ademenea la marginea oraşului copii veniţi de pe sate, îi viola şi, în timpul actului sexual, îi sugruma ca să aibă orgasm”, povesteşte arhivarul Augustin Ţărău. Acesta a dat peste cazul lui Ioan Sarca intamplator, in timp ce aranja arhiva Tribunalului Bihor.

„Dosarul era foarte voluminos. Când l-am deschis am încremenit. Sârca făcuse mai multe victime decât, la un loc, celebrul Ion Râmaru, „vampirul” care a terorizat Capitala, şi „omul cu ciocanul”, Romulus Vereş, care tot la începutul anilor ’70 ucidea în Cluj. Avea tupeu. Se apropia de finalul pedepsei mai mari, considera că a ispăşit destul şi dorea să fie eliberat”, spune Ţărău.

Cine a fost Ioan Sarca, criminalul din Oradea

S-a nascut pe 9 martie 1911 la Valcau de Sus, langa Simleu Silvaniei. A trait in satul natal pana la varsta de 17 ani. In 1943 a prins gustul sangelui. S-a mutat la Bucuresti si s-a angajat la uzinele Malaxa. A facut armata intre 1933-1934 la Regimentul 2 Obuzieri de Munte Gherla si la Depozitul Central de Munitii din Capitala.

Dupa ce a fost lasat la vatra, Ioan Sarca s-a casatorit. A avut un copil, dar mariajul s-a terminat dupa doi ani. In 1935 a primit prima lui condamnare la inchisoare. Era lacatus si a fost prins furand scule si materiale din fabrica. A primit 3 luni de inchisoare.

Ioan Sarca, poreclit ‘Omul care aduce moartea’

Apoi, in 1936, a primit 6 luni de inchisoare pentru furt de la Uzina de Gaz si Electricitate. Sarca avea doua condamnari la munca silnica pe viata, la varsta de 37 de ani. Comisese deja 11 crime in Bucuresti pana in 1943. A avut la activ, pana la acel an, o evadare din inchisoarea Vacaresti.

A avut si 9 crime comise in Brasov si Oradea, in cursul anului 1945, plus alte doua crime nerecunoscute de el. Instanta i-a comutat pedepsele pe viata la 15 si 25 de ani de inchisoare. In anul 1968, la 57 de ani de viata, a cerut a treia oara sa i se contopeasca pedepsele. A vrut sa fie eliberat, dar tribunalul nu a acceptat cererea lui.

In inchisoare a incercat sa violeze si sa ucida un detinut. Ioan Sarca era un barbat inalt, 1,72 m, brunet, ochi caprui si mici, cicatrici deasupra ochiului stang, constitutie atletica si maini puternice. Pana la 25 de ani, Ioan Sarca a fost heterosexual. Se culca doar cu femei. In 1936, dupa cum a declarat la politie singur, Ioan Sarca s-a culcat prima oara cu un barbat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *