CSM respinge arestarea lui Lucian Onea şi a lui Mircea Negulescu

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, luni, respingerea solicitării de arestarea a procurorilor Lucian Onea şi Mircea Negulescu zis Portocală, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

Adina Florea a cerut, luni, arestarea procurorilor Lucian Onea şi Mircea Negulescu, în dosarul aflat pe rolul Secţiei de anchetare a magistraţilor.

Fostul şef DNA Ploieşti, Lucian Onea, şi fostul procuror Mircea Negulescu au fost, vineri, audiaţi la Secţia de anchetă a magistraţilor din cadrul Parchetului General, după ce, joi, alţi procurori din cadrul filialei au fost de asemenea audiaţi.

În cursul zilei de vineri, aceştia, alături de alţi procurori de la DNA Ploieşti, au fost informaţi că sunt cercetaţi şi pentru constituire de grup infracţional organizat.

„Este cutremur în România. După ce Secția de investigare a magistraților a cerut aerestarea pentru procurorii de la Ploiești, pentru prima oară în istoria României se întâmplă un lucru corect și anume cei de la Ploiești sunt investigat ca grup infracțional organizat.

Documente, în acestă seară, despre fapte abominabile, despre lucruri știute și neștiute. 60 de volume, 30 de plângeri penale, lucruri de o gravitate extremă. Dar, în momentul în care gravitatea crește într-un mod incresibil, pe o scară cum nu ne-am fi putut imagina. Secția de procurori din CSM respinge arestarea celor doi procurori. Cred că opinia publică din România trebuie să înțeleagă faptul că aveam de-a face cu o operațiune în plina desfășurare, o operațiune în care sistemul face toate eforturile să-i protejeze pe cei doi”, a spus Mihai Gâdea, la începutul emisiunii „Sinteza zilei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *