CUTREMUR cu magnitudine 6.6 în Albania, sunt cel puţin 6 morţi şi pagube însemnate

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,3 grade s-a produs marți dimineață în Albania, la aproximativ 40 de kilometri de capitala țării, Tirana, anunţă Centrul Seismologic European – Mediteranean (CSEM). Cutremurul a fost urmat de zeci de replici. Este cel mai mare cutremur înregistrat în Albania în ultimii 20 de ani. România trimite două avioane cu echipe de căutare – salvare în Albania, a anunţat secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

UPDATE: Peste 50 de salvatori români vor pleca de urgență în Albania. Este vorba despre echipe specializate în căutare – salvare, a explicat secretarul de stat Raed Arafat într-o intervenţie telefonică la NEWS24AGD. Un avion Spartan și unul Hercules cu salvatori vor pleca de urgenţă spre Albania.

“De dimineaţă de cand s-a activat mecanismul protectiei civile, la 10 a venit solicitarea iar domnul ministru Vela a aprobat alarmarea echipei de cautare de la ISU. Este o echipa specializata, autorizată de NATO pentru acest tip de situaţii. Vor pleca 52 de persoane, pomieri specializaţi in căutare la cutremur. De asemenea, vor pleca cu ei un medic şi un asistent de la SMURD Bucureşti de la Spitalul Floreasca”, a completat Raed Arafat.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *