Cutremur puternic în Grecia, vineri seară

Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade s-a produs, vineri seară, în zona Insulei Creta, în sudul Greciei, fiind simţit puternic, anunţă autorităţile de la Atena. Seismul de 5,3 grade a avut loc la ora locală 19.28 (19.28, ora României), la adâncimea de 51 de kilometri, conform Institutului de geodinamică din Atena.

Epicentrul mişcării telurice a fost la 17 kilometri vest-sud-vest de localitatea Arvi, situată pe Insula Creta, transmite Mediafax. Cutremurul s-a simţit puternic pe Insula Creta, dar nu au fost semnalate victime ori daune materiale semnificative.

Grecia va fi lovită de o furtună cu intensitatea unui uragan

Specialiștii spun că ar putea fi cel mai puternic ciclon mediteraneean din istorie. Vântul va bate cu peste 200 de kilometri pe oră!

Furtuna Ianos face parte din categoria extrem de rară a uraganelor mediteraneene.

Se așteaptă ca presiunea centrală minimă să scadă la aproape 980 mbar, iar vânturile să atingă forța uraganelor de categoria 1. Prin urmare, rafalele de vârf ar putea depăși 200 km/h, cu un impact sever prognozat pentru seara de vineri în vestul Greciei.

Sunt așteptate precipitații de 400 litri pe metrul pătrat!

Precipitațiile vor duce la inundații periculoase, foarte rapide.

Potrivit meteorologilor, cele mai puternice intensificări ale vântului sunt așteptate în insulele Kefalonia și Zakynthos.
Furtuna tropicală Ianos face ravagii în Grecia

Șapte regiuni din vestul țării au fost puse sub alertă și sunt anticipate întreruperi ale curentului electric și inundații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *