Dacă prăbuşirea lirei turceşti a produs un şoc serios pentru euro, imaginaţi-vă ce va face cu moneda unică prăbuşirea Italiei: Sunt analişti care cred că economia italiană se îndreaptă spre o furtună perfectă. „Este mai mult decât o poveste despre Turcia.“

Dacă prăbuşirea lirei turceşti a produs un şoc serios pentru euro, imaginaţi-vă ce va face cu moneda unică prăbuşirea Italiei: Sunt analişti care cred că economia italiană se îndreaptă spre o furtună perfectă. „Este mai mult decât o poveste despre Turcia.“Este neobişnuit ca o monedă care a surprins prin rezistenţa sa la crize cum este euro să simtă şocurile dintr-o economie aparent neimportantă pentru zona euro cum e cea a Turciei. Însă aşa s-a întâmplat, din cauza legăturilor pe care le au cu Turcia băncile italiene, iar experţii spun că moneda europeană va continua să-şi piardă din vlagă chiar dacă turbulenţele turceşti se vor calma.

Aceast lucru nu este neapărat ceva rău acum, mai ales că exportatorii pot profita de un euro slab, însă arată unele din vulnerabilităţile monedei unice europene. Iar una dintre marile economii ale zonei euro, Italia, pare infestată cu probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *