DETECT – COMBATEREA CONTRABANDEI CU TUTUN LA FRONTIERA UE

Poliția Română va beneficia de ambarcațiuni, autoturisme, echipamente electronice pentru detectare și control și câini de serviciu, pentru intervenția și efectuarea cercetării la locul faptei în cazul comiterii infracțiunilor din sfera contrabandei cu tutun la frontiera UE.

Astăzi, 15 noiembrie a.c., a avut loc conferința de deschidere a proiectului DETECT – Combaterea contrabandei cu tutun la frontiera UE, în cadrul căruiaInspectoratul General al Poliției Române a semnat un contract de donație, cu Philip Morris International Elveția, în valoare de 1.210.720 de dolari.

 

Proiectul are ca obiectivîntărireacapacitățiiPolițieiRomâne de combatere a contrabandei cu tutun la frontiera cu Republica Moldova, Ucrainași Serbia.

 

Contractul de donație a fostsemnat la data de 17 iulie 2018, întreInspectoratul General al PolițieiRomâneși Philip Morris International Elveția, proiectulurmând a fi implementatpe o perioadă de doiani, între 17 iulie 2018 și 16 iulie 2020.

 

Beneficiarii activităților derulate, precum și ai bunurilor și serviciilor ce urmează a fi achiziționate sunt Direcția de Poliție Transporturi și structurile teritoriale subordonate, Serviciul de Poliție Canină, Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu.

 

În contractul de donație au fost prevăzute activități de achiziție a două ambarcațiuni de patrulare și control pentru zonele Galați și Drobeta Turnu Severin, 20 autoutilitare transport câini, 4 vehicule tip ATV, 4 videocamere termale cu obiective suplimentare pentru detecție la distanțe mari, 20 câini (rasele Ciobănesc German,  Ciobănesc Olandez, Ciobănesc Belgian – Malinois, Springer Spaniel, Labrador), 20 containere tip cușcă pentru câinii de serviciu, 4 truse veterinare, echipamente de protecție pentru polițiștii care deservesc ambarcațiunile, echipament pentru conductorii de câini de serviciu, harnașament și consumabile pentru efectuarea dresajului.

Totodată, în buget a fost prevăzută achiziția de servicii și materiale de vizibilitate pentru desfășurarea în bune condiții a unor sesiuni de instruire a personalului din cadrul unităților beneficiare, a unei conferințe internaționale, precum și a unei conferințe de deschidere, respectiv de închidere a activităților prevăzute în contractul de donație.

 

Proiectul beneficiază de un buget total de 1.210.720 de dolari

 

Activitățilesuntfinanțate de către PMI IMPACT – o inițiativăglobală de granturi a Philip Morris International pentrusprijinireaproiectelor dedicate combateriicomerțuluiilegalsiinfracțiunilorconexe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *