Dialogul între un polițist și un șofer a devenit viral „Dă actele, nu văd foarte bine, e vreo problemă?”,

Scandal între un polițist și un șofer care a respectat recomandarea Poliției Române și a prezentat documentele la geamul portierei

Un agent a lăsat un tânăr fără permis şi fără certificatul de înmatriculare, după ce acesta i-a arătat documentele pe geam, aşa cum recomandă chiar Poliţia Română pe pagina de Facebook.
Totul s-a întâmplat marţi, în localitatea Bughea de Jos, din judeţul Argeş. Oprit de un poliţist pentru a i se verifica declaraţia pe proprie răspundere, un şofer din Câmpulung i-a arătat toate documentele agentului pe geamul lateral. Exact aşa cum recomandă Poliţia Română într-un video postat pe contul de Facebook.

Reușim împreună! #PolițiaRomână

Publicată de Politia Romana pe Marţi, 31 martie 2020

„Dă actele, nu văd foarte bine, e vreo problemă?”, a spus poliţistul, dar şoferul a refuzat, ca măsură de autoprotecție. Discuţia dintre cei doi a degenerat rapid. Ameninţat că i se va lua talonul că “aşa vreau eu, găsesc eu un motiv să ţi-l iau”, conducătorul auto a sunat la 112, spunând că se simte ameninţat de către agent. Într-un final, poliţistul l-a invitat la secţia din Câmpulung. Când a ieşit, tânărul a postat pe pagina sa de Facebook un filmuleţ cu discuţia pe care a avut-o cu poliţistul şi a menţionat într-un mesaj că a fost amendat cu suma de 1.100 de lei şi că i-au fost luate permisul şi certificatul de înmatriculare. Explicaţia a venit din partea IPJ Argeş. “A fost luată măsura reținerii permisului de conducere, ca urmare a nerespectării dispozițiilor polițistului rutier, și a certificatului de înmatriculare pentru uzura anvelopelor în limita care pune în pericol circulația pe drumurile publice. Poliţistul i-a dat sancțiuni minime: 580 de lei pentru fiecare abatere”, a transmis IPJ Argeș pentru Libertatea.
Mai mult, inspectoratul a anunţat începerea unei verificări a modului în care a acţionat agentul de poliţie. Mai ales că toți polițiștii au primit echipamente de protecție, iar agentul argeşean era echipat doar cu mănuşi, dar fără mască.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *