Din 15 iunie se pot deschide piscinele exterioare, sălile de fitness, after school-urile

(VIDEO) Preşedintele României, Klaus Iohannis, a discutat cu premierul Ludovic Orban, cu secretarul de stat Raed Arafat şi cu miniştrii Sănătăţii, Afacerilor Interne, Apărării şi cu ministrul Economiei noile măsuri de relaxare, valabile de la 15 iunie.

El a anunțat că după 15 iunie se pot redeschide mall-urile, însă fără restaurante şi fără locuri de joacă, vor fi posibile evenimente private cu număr limitat de persoane (20 în interior și 50 în exterior) şi va fi posibilă redeschiderea after school-urilor, creșelor și grădiniţelor private, precum și a piscinelor exterioare.

Așadar, ar urma să rămână închise restaurantele, cinematografele, piscinele interioare, iar slujbele religioase vor fi oficiate în continuare în aer liber, nu în biserici.

Preşedintele a afirmat că, dată fiind dinamica îmbolnăvirilor, din 15 iunie se impune prelungirea stării de alertă, dar cu măsuri mai puţine decât sunt acum în vigoare, o decizie urmând să fie luată de Guvern în urma unei analize. Mesajul său pentru parlamentarii care urmează să avizeze starea de alertă a fost: ”Fiţi responsabili, nu puneți sub semnul întrebării acum la final aceste măsuri care s-au dovedit corecte!”.

PSD, ALDE și Pro România au anunțat deja că nu vor vota în Parlament prelungirea stării de alertă, în timp ce USR, UDMR și PMP sunt încă indecise.

Klaus Iohannis a mai spus că românii care se întorc din țări unde numărul de îmbolnăviri este de sub 5 cazuri la un milion de locuitori nu vor mai intra în izolare la domiciliu, lucru care deocamdată nu este valabil în cazul Italiei, Spaniei, Franței, Belgiei, Suediei, Olandei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *