Dobrogea fierbe! ÎPS Teodosie trimite toți preoții la peștera Sf. Andrei

Se ascute conflictul între Biserică şi autorităţi, pe măsură ce ne apropiem de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei! ÎPS Teodosie nu dă semne să cedeze, dimpotrivă, cheamă toţi preoţii şi monahii Arhiepiscopiei Tomisului la Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei.

ÎPS Teodosie trimite toți preoții și monahii la peștera Sfântului Andrei, în interes profesional, în ziua de 30 noiembrie, iar vineri a revenit și a spus că Sfânta Liturghie se va oficia și în parohiile Arhiepiscopiei Tomisului, notează Mediafax.

Într-un document intern al Arhiepiscopiei Tomisului și semnat de ÎPS Teodosie, în 30 noiembrie toți preoții din Eparhia Tomisului, personalul clerical și monahal sunt „delegați în interes profesional să săvârșească în sobor Sfânta Liturghie la Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei, din localitatea Ion Corvin, județul Constanța”.

Liturghii în toate bisericile

Potrivit documentului, bisericile din Arhiepiscopia Tomisului vor rămâne deschise „pentru închinare și rugăciune individuală”. Vineri, însă, Arhiepiscopia Tomisului a transmis că documentul intern a fost „insuficient formulat” și precizează că în ziua de Sfântul Andrei, Sfânta Liturghie se va oficia și la parohiile din cuprinsul Arhiepiscopiei.

„Regretăm faptul că s-a putut înțelege eronat că la parohii nu se va mai oficia Sf. Liturghie”, spun reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.

Arhiepiscopia Tomisului ceruse la Tribunalul Constanţa anularea unei decizii a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa prin care se interzicea ca la pelerinaje să participe alte persoane în afara celor care au domiciliul în localitatea unde se desfășoară. Solicitarea a fost, însă, respinsă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *