Doi ofițeri de la Academia de Poliție, trimiși în judecată de DNA. Aceștia au determinat un fost student să amenințe un jurnalist de investigații

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată a fostului rector al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, Adrian Iacob, dar și a fostului prorector, Petrică-Mihail Marcoci, fiecare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare la șantaj. Potrivit anchetatorilor, cei doi l-au determinat pe fostul student Bărbulescu Gheorghe Adrian, să o amenințe pe jurnalista Emilia Șercan care ancheta mai multe cazuri de doctorate plagiate de la Academia de Poliție.

Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurori, Adrian Iacob și Petrică-Mihail Marcoci au determinat pe un fost student al unității de învățământ, Bărbulescu Gheorghe Adrian, să-i transmită mesaje de amenințare Emiliei Șercan, jurnalist de investigații, pentru a o constrânge să înceteze investigațiile jurnalistice care vizau suspiciunile de plagiat din cadrul academiei.

Mai exact,  Iacob și Marcoci au profitat de diferența de vârstă, gradul profesional, precum și de recunoștința acestuia pentru că după absolvire a fost menținut în cadrul academiei și i-au cerut polițistului să cumpere mai multe cartele pre-pay și să îi trimită mesaje de amenințare jurnalistei. În același timp, i-au promis fostului student că îi vor asigura protecția pentru a nu fi tras la răspundere penală.

Același gen de solicitări au fost transmise și unui alt ofițer debutant din cadrul academiei, dar acesta nu le-a dat curs.

Aceste demersuri vin după ce, Șercan a publicat mai multe articole care vizau în mod direct activitatea Academiei de Poliție, care ar fi putut avea consecințe semnificative asupra carierei și reputației celor doi șefi ai unității de învățământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *