Dosarul Dragnea, amânat pentru 3 decembrie

UPDATE ora 11:20 – Înalta Curte de Casaţie si Justiţie a amânat, luni, judecarea dosarului DGASPC Teleorman, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în prima instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

Judecătorii au reluat, luni, dezbaterile în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, aşa-numitul „Bombonica”, în care șeful PSD a fost condamnat, în primă instanță, la trei ani și jumătate de închisoare. În faţa Instanţei Supreme s-au strâns atât susţinători ai lui Liviu Dragnea, cât şi protestatari.

Dezbaterile de luni s-au reluat în absenţa liderului PSD Liviu Dragnea. Acesta trebuia să se prezinte la Curtea Supremă la ora 9:00, însă nu a apărut.

Este al doilea termen din apelul declarat de politician. Pe 8 octombrie, Dragnea a cerut răgaz o lună să-şi angajeze un apărător. La termenul de astăzi, însă, s-a prezentat cu acelaşi avocat pe care l-a avut şi în faza de fond, finalizată cu condamnarea de 3 ani si 6 luni cu executare, notează ziare.com. Cel de-al doilea avocat al lui Dragnea e Flavia Teodosiu, care îl reprezintă în procesul de Curtea de Apel Bucureşti, în care a dat în judecată Înalta Curte, pe motiv că modul în care au fost formate Completurile de 5 judecatori este ilegal.

Reamintim că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie trebuia să înceapă pe 8 octombrie judecarea apelului în dosarul angajărilor fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman, dosar în care Liviu Dragnea a fost condamnat (în primă instanţă) la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

Procesul, însă, nu a mai avut loc la primul termen stabilit, fiindcă Liviu Dragnea a cerut o amânare pentru a-și angaja avocați. Instanța a aprobat cererea, lăsându-i lui Dragnea timp până pe 5 noiembrie să-și găsească apărători.

Liviu Dragnea fi judecat de completul de cinci format din judecătorii: Dragomir Ilie Iulian (președinte), Neniţă Simona Cristina, Grădinaru Daniel, Dragomir Florentina și Lefterache Lavinia Valeria.

Termenele vor fi, se pare, scurte, așa că ne putem aștepta la o decizie definitivă a instanței în aproximativ trei luni, informează Realitatea de Teleorman.

Motivarea în acest dosar a arătat că această condamnare a avut fundamente solide. Printre altele, judecătorii susțin că Liviu Dragnea „nu a făcut decât să adopte o conduită nelegală, antisocială și imorală, în dezacord cu rangul demnității publice”. Mai mult, magistrații care l-au condamnat pe Dragnea susțin că: „mai presus de orice calificări juridice ale împrejurărilor comiterii faptelor, Înalta Curte, în opinie majoritară, remarcă încălcarea unor principii care guvernează activitatea unui funcţionar ce îşi desfăşoară activitatea în cadrul unei instituţii publice: integritatea, demnitatea, legalitatea, responsabilitatea, buna- credinţă, onestitatea, transparenţa, corectitudinea, credibilitatea, exercitarea onorabilă, corectă şi corespunzătoare a funcţiilor publice. Nerespectarea imputabilă a acestor principii atrage consecinţe negative în bunul mers al instituţiei din care funcţionarul face parte.”

În același dosar au existat și alte condamnări, vizând angajați cu funcții de conducere în cadrul Direcției pentru protecția Copilului Teleorman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *