Droguri de mare risc amestecate cu pământ de flori – Cel mai mare cartel din Columbia a adus în România 30 kg de prafuri

Cocaina celui mai mare dealer de droguri din Columbia a ajuns în România în pământul de flori. DIICOT cerne situaţia şi caută prafurile.

Expresia pământ de flori a căpătat valenţe internaţionale. Captură de droguri record la Arad. Cocaină de sute de milioane de euro găsită în pământ de flori.

Substanţa a fost produsă în Columbia, acolo unde traficanţii au amestecat-o cu pământ şi au ambalat-o.

În urmă cu o săptămână, cei doi bărbaţi implicaţi în traficul de droguri au încercat să îi vândă unui poliţist sub acoperire 100 de grame de cocaină. Atunci, autorităţile au pus în aplicare 7 mandate de percheziţie în urma cărora au fost descoperite 32 de kilograme de droguri şi sume mari de bani. Cei doi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Au depus o contestaţie care a fost respinsă.

În încercările anchetatorilor de a afla de unde sunt substanţele interzise, inculpaţii au mărturisit că acestea sunt amestecate cu pământul de flori vândut la un magazin din Arad. Forţele de intervenţie au mers imediat la faţa locului.

În urma descinderilor autorităţile au confiscat 610 saci cu pâmânt de flori care ar fi amestecat cu cocaină. Separarea drogurilor, care valorează sute de milioane de euro pe piaţa neagră, se face după o reţetă ştiută doar de traficanţii din Columbia.

 

Totuşi, surse apropiate anchetei spun că cei doi bărbaţi reţinuţi nu sunt cunoscuţi de angajaţii firmei.

Mai mult, pământul comandat din Columbia a stat două luni în Portul Constanţa pentru verificări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *