Ela Crăciun îți spune ce să NU îi dai bebelușului la diversificare. 6 alimentate interzise

1. Zahăr și sare

La vârsta de un an, funcția renală nu este suficient de dezvoltată, iar sarea este reținută în organism și crește tensiunea arterială, ceea ce îi produce un disconfort celui mic. De asemenea, e bine să evitați și zahărul sau fructoza. Aceasta din urmă este chiar mai periculoasă decât zahărul pentru copii, mai ales pentru smalțul dentar.

2. Miere

Chiar dacă ai stupi proprii, mierea poate fi contaminată cu spori de clostridium și copilul poate face botulism. Produsele industriale care conțin miere se pot folosi însă în siguranță, întrucât sunt tratate termic, proces care inactivează sporii de clostridium.

3. Fenicul

Acesta conține o substanță numită extragol, substanță cu efect carcinogen. Adulții pot folosi fenicul fără să pățească ceva, dar pentru copiii sub 4 ani, medicii recomandă evitarea consumării lui.

4. Lapte de orez

Orezul concentrează cantitatea de arsenic din pământ. Asta nu înseamă însă că te intoxici cu arsenic dacă mănânci orez, dar laptele de orez concentrează acel arsenic și poate fi extrem de nociv pentru sugari.

5. Lapte de vaca

Acesta conține caseină, proteină ce poate irita sistemul digestiv al copilului.

Albuș de ou. De la ou se folosește doar gălbenușul, gătit tare. Proteinele pe care le conține albușul pot cauza reacții alergice severe la copii mici.

Aceste reguli se aplică pentru primul an. Treptat, veți putea să le introduceți pe toate, iar organismul copilului le va accepta mai ușor. Știu că mulți avem impresia că pe vremea în care eram noi mici nu se cunoșteau aceste reguli și nu îșî mai făceau părinții noștri atâtea griji, dar dacă tot avem acces la infromații și putem să prevenim anumite situații neplăcute, merită să încercăm”, explică Ela Crăciun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *