Elena Udrea rămâne în arestul din Bulgaria. Extrădarea în România, amânată pentru 8 iunie

Magistrații bulgari au amânat pronunțarea unei decizii privind extrădarea pentru 8 iunie, Elena Udrea rămâne în arest.

Curtea de Apel Sofia se va reuni pe 8 iunie, de la ora 15.00, în dosarul privind cererea de extrădare în România a Elenei Udrea. Decizia de amânare a fost luată în cursul ședinței de miercuri deoarece mai multe documente legate de acest caz au fost trimise de România la instanța bulgară cu mai puțin de 24 de ore înainte de ședință. „Este necesar ca materialele relevante să fie traduse în limba bulgară și acesta este motivul amânării cauzei”, potrivit magistraților bulgari.

De asemenea, Curtea de Apel a refuzat să schimbe măsura „arestului preventiv” impusă Elenei Udrea după ce a fost arestată în Bulgaria în urmă cu mai bine de o lună. Magistrații au arătat că termenul rezonabil de analiză a dosarului de extrădare a acesteia nu a fost încă depășit, iar dacă dosarul poate fi soluționat în curând, modificarea măsurii nu se justifică. „În plus, judecătorii au precizat că nu se știe în acest moment dacă Elena Udrea continuă să aibă un contract de închiriere în Bulgaria pentru a avea un loc unde să locuiască în cazul în care ar părăsi centrul de arest preventiv. Din aceste motive, ea va aștepta în arest preventiv până pe 8 iunie, când va fi analizată cererea de extrădare”.

Elena Udrea a declarat miercuri, după ce a fost audiată de magistrații bulgari, că „justiția din România are probleme grave care ar trebui remediate” și a susținut că acesta este motivul pentru care „în toate țările din Europa” solicitările românești sunt respinse.

Judecătorii bulgari ar urma să decidă miercuri, 1 iunie, dacă Elena Udrea va fi extrădată în România, potrivit informațiilor G4Media. Ședința de judecată a început la ora 13.00, la Sofia, după ce autoritățile române au furnizat toate datele cerute de instanța bulgară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *