Emil Boc critică CNSU: Să scoată ochii din calculatoare. Testarea nu trebuie să omoare economia!

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc (PNL), acuză faptul că unele localități testează puțin și nu au probleme cu închiderea spațiilor comerciale, în timp ce altele, precum Cluj-Napoca, are de suferit pentru că testează masiv: economia și școlile se închid. Emil Boc le cere „experților din CNSU” să fie mai atenți la realitatea de pe teren și să găsească soluții. Liderul CNSU este premierul Florin Cîțu.

„Nu testarea este incorecta, ci procedurile sunt incorecte. Problema interpretarii rezultatelor din testare trebuie sa nu duca la omorarea economiilor locale din orase si la compromiterea viitorului educational al copiilor. Din cauza acestui mod de raportare a testarilor, elevi de a 8-a si a 12-a nu merg la scoala. Concret, despre ce vorbesc? Cluj si alte municipalitati mari testeaza foarte mult, si eu incurajez testarea masiva, numai ca atunci cand testezi foarte mult creste si rata si incidenta, si atunci testezi dar ajungi sa inchizi economia si scolile. Noi am cerut sa se pondereze numarul de teste cu incidenta. Una e sa se faca 200 de teste, alta e sa se faca 2.000 de teste ca la Cluj si nu este corect sa tratezi la fel administratii locale care testeaza diferit. Cer ca expertii din CNSU sa gaseasca solutii. Daca afectam afacerile locale este si un risc de pierdere a locurilor de munca, si locurile de munca se creaza greu. Cer mai multa vigilenta asupra expertilor, sa stea mai putin cu ochii in calculatoare, stea cu un ochi si la realitate”, a declarat Emil Boc, vineri, la Antena 3.

Restaurantele, cinematografele, instituţiile de cultură s-au închis vinerea trecută în municipiul Cluj-Napoca, după numai cinci zile de funcţionare, în urma creşterii incidenţei COVID-19 la peste trei cazuri de îmbolnăvire la mia de locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *