Eroii de care aflăm doar când suntem la greu

Foarte puțini știu ce înseamnă URBAN SEARCH AND RESCUE SERVICE ROMÂNIA, sunt oameni care nu ne dorim să-i vedem în acțiune fiindcă înseamnă că ceva rău sa întâmplat .

 

Ei sunt ASOCIAȚIA URBAN SEARCH AND RESCUE SERVICE ROMÂNIA sau Serviciul de Căutare și Salvare Urbană din România.

Este o asociație neguvernamentală, non profit și apolitică ce își propune să creeze și să dezvolte componente comunitare specializate în acțiuni de căutare și salvare în mediul urban și intervenții în caz de dezastre și calamități.

A luat ființă prin reorganizarea Unității Zonale Muntenia a Asociației Search And Rescue Service din dorința de a continuă și de a dezvoltă programele și proiectele pe care membrii acestei Unități le aveau.

Activitatea Asociației. se desfășoară atât pe teritoriul României, cât și în străinătate,  în scopul acțiuni comune în beneficiul persoanelor aflate în dificultate.

Astfel asociația URBAN SEARCH AND RESCUE SERVICE ROMÂNIA intenționează recrutarea, formarea și pregătirea de personal angajat sau voluntar în domeniul de căutare și salvare urbană în condiții de calamitate, respectiv dezastre, organizarea de echipe de salvatori, o implicare activă în cadrul acelor acțiuni destinate intervențiilor care vor avea loc fie pe teritoriul național, fie în străinătate.

De asemenea, asociația doreste să acordă ajutor umanitar sau poate mijloci trimiterea în străinătate a acelor persoane care au nevoie de tratament medical, care în mod curent nu se poate realiza în România. Reprezentanții asociației se vor implica în organizarea de acțiuni umanitare prin care să poată fi colectate alimente, îmbracăminte, logistică necesară sau fonduri bănești pentru că persoanele aflate în dificultate să fie ajutate în cel mai scurt timp posibil.

Pe lângă acest demers, reprezentanții Serviciului de Căutare și Salvare Urbană din România își propun să participle efectiv și la activități de distribuire de ajutor financiar, hrană, îmbrăcăminte încălțăminte în aziluri de bătrâni, centre rezidențiale, spitale școli și cămine. Ajutoarele pot fi acordate persoanelor fizice în mod sistematic sau sporadic, individual sau în grup, în locuri private sau publice, inclusiv la sediul asociației.

asociația Eroii de care aflăm doar când suntem la greu dorește să organizeze cursuri, training-uri, seminarii, workshop-uri și manifestări științifice destinate organismelor de stat sau private, precum și persoanelor fizice.

România are nevoie de o populație educată și pregătită, care să știe concret ce trebuie făcut pentru a supraviețui în condițiile producerii unor eventuale dezastre sau calamități,

U.S.A.R.S. România

CIF:        41888445             IBAN:    RO40 BTRL RONCRT04 6684 1701

Sediu:   Str. Pecineaga nr. 97, bl. 47A, sc. 2, et. 2, ap. 30, Camera nr 1,

cod 051955 Sector 5, București – ROMÂNIA

Mobil:   + 40 723 025 498,             E-mail: dr.bercar@gmail.com

Voi puteți fi viitori salvatori urbani sau doar instruiți pentru situații dificile în caz de dezastre

Fiecare putem contribui în felul nostru.

Că să pute crește avem nevoie și de Dumneavoastră .

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *